Η σελίδα μας χρησιμοποιεί cookies για να σας παρέχει την καλύτερη δυνατή εμπειρία πλοήγησης. Περισσότερα

Σολομός σε πλάκα καπνίσματος

Posted by admin 13/07/2017 0 Comment(s) Συνταγές,

Σίγουρα όλοι έχουμε ακούσει για τις πλάκες ψησίματος που δίνουν μια διαφορετική και πιο νόστιμη γεύση στα ψητά μας. Αλλά πως χρησιμοποιούνται? Δείτε 4 απλά βήματα:

Συμβουλές:

  1. Αγοράστε μια πλάκα cedar.
  2. Βυθίστε την πλάκα στο νερό για τουλάχιστον 1 ώρα.
  3. Ρυθμίστε την ψησταριά για άμεσο ψήσιμο σε μέτρια θερμοκρασία.
  4. Τοποθετήστε την πλάκα στη σχάρα σε άμεσο ψήσιμο με μέτρια θερμοκρασία και κλείστε το καπάκι. Μετά από 5-10 λεπτά, όταν η πλάκα αρχίσει να καπνίζει, γυρίστε την και τοποθετήστε πάνω το φαγητό της αρεσκείας σας.

 

Σολομός με πλάκα cedar

Ίσως ο πιο νόστιμος σολομός που έχετε δοκιμάσει ποτέ, είναι ο καπνιστός πάνω σε πλάκα cedar. Η πλάκα κατά τη διάρκεια του ψησίματος απελευθερώνει αρώματα τα οποία εμπλουτίζουν τα ψητά σας και τους δίνουν μια υπέροχη γεύση.

Χρόνος προετοιμασίας : 15 λεπτά

Χρόνος ψησίματος: 15 – 25 λεπτά

Μερίδες: 6 – 8

 

Συστατικά για το γλάσο:

1 κ.σ μουστάρδα

1 κ.σ φρέσκο χυμό λεμονιού

1 κ.σ βούτυρο λιωμένο

½ κ.γ ψημένο σησαμέλαιο

 

Υλικά για το φαγητό:

1 ολόκληρο σολομό

½ κουταλάκι αλάτι

¼ κ.γ μαύρο πιπέρι

 

Μαγείρεμα:

  1. Βυθίστε την πλάκα cedar στο νερό για 1 ώρα
  2. Ρυθμίστε την ψησταριά για άμεσο ψήσιμο σε μέτρια θερμοκρασία
  3. Σε ένα μπόλ ανακατέψτε καλά όλα τα υλικά για το γλάσο. Τοποθετήστε τον σολομό με το δέρμα προς τα κάτω σε μια επιφάνεια κοπής. Κόψτε το σολομό στο μισό κατά μήκος, αλλά μην κόψετε το δέρμα. Στη συνέχεια, κόψτε το σολομό σταυρωτά για να κάνετε 6 – 8 μερίδες, χωρίς όμως να κόψετε το δέρμα. Αλείψτε το σολομό με το γλάσο και αλατοπιπερώστε.
  4. Καθαρίστε τη σχάρα και τοποθετήστε την πλάκα στην άμεση θερμότητα και κλείστε το καπάκι. Μετά από 5 – 10 λεπτά, όταν η πλάκα αρχίσει να καπνίζει, τοποθετήστε τα τεμάχια του σολομού με το δέρμα προς τα κάτω. Κλείστε το καπάκι και ψήστε για 15 – 25 λεπτά, μέχρι ο σολομός να έχει ένα απαλό καφέ χρώμα στο εξωτερικό και ένα διάφανο χρώμα στο εσωτερικό, έχοντας κρατήσει τα ζουμιά του. Χρησιμοποιώντας λαβίδες, μεταφέρετε τον σολομό με την πλάκα σε μια θερμικά ανθεκτική επιφάνεια.
  5. Σερβίρετε το σολομό, ζεστό ή σε θερμοκρασία δωματίου, πάνω στην πλάκα 

Leave a Comment

Ιδέες & Συνταγές