Η σελίδα μας χρησιμοποιεί cookies για να σας παρέχει την καλύτερη δυνατή εμπειρία πλοήγησης. Περισσότερα

Χοιρινό στα κάρβουνα

Posted by admin 15/09/2017 0 Comment(s) Συνταγές,

Χοιρινό στα κάρβουνα

Χοιρινό στα κάρβουνα

Αυτό το κρέας θα χρειαστεί 4-6 ώρες αργό ψήσιμο σε χαμηλή φωτιά, αλλά σας υποσχόμαστε οτι το αποτέλεσμα θα σας ανταμείψει!!!

ΥΛΙΚΑ

1 κομμάτι χοιρινό κρέας, περίπου 4 κιλά

1 φλ. Χυμό μήλου

2 κ. αλάτι

2 κ.σ ζάχαρη

2 κ.σ πάπρικα

2 κ. σκόνη μουστάρδας

2 κ.σ σκόνη σκόρδου

2 κ.σ σκόνη κρεμμυδιού

1 κ.σ μαύρο πιπέρι

1 κ.σ πιπέρι καγιέν

½ φλ. Σάλτσα bbq

ΑΠΑΡΑΙΤΗΤΑ ΑΞΕΣΟΥΑΡ

Ξύλα καπνίσματος κεράσι

Μίγμα μπαχαρικών

Σάλτσα μπάρμπεκιου

Κάρβουνα

ΓΕΝΙΚΕΣ ΣΥΜΒΟΥΛΕΣ

• Χρησιμοποιήστε αρωματικά ξύλα κερασιού ή μήλου για να δώσετε άρωμα και γεύση στο χοιρινό σας.

• Αποκτήστε καλή σχέση με τον κρεοπώλη σας, ώστε να μπορέσετε να του ζητήσετε τα καλύτερα κομμάτια κρέατος τα οποία θα αποδώσουν περισσότερο στο ψήσιμο.

• Το πάχος του κρέατος θα καθορίσει τον χρόνο ψησίματος και όχι το βάρος. Όσο παχύτερο είναι το κρέας τόσο περισσότερο χρόνο θα χρειαστεί στο ψήσιμο.

ΣΥΜΒΟΥΛΕΣ ΨΗΣΙΜΑΤΟΣ

Ρίξτε τα μπαχαρικά σε ένα μπολ και ανακατέψτε καλά. Αλείψτε το κρέας με το μίγμα μπαχαρικών. Το πασπάλισμα γίνεται ουσιαστικά με ένα μίγμα μπαχαρικών σε ακριβείς αναλογίες, το οποίο θα δώσει στο κρέας σας το φλοιό που θέλετε. Μην ξεχνάτε ότι τα μπαχαρικά θα πρέπει να συμπληρώνουν το κρέας και όχι να το καλύπτουν. Αφήστε το κρέας σε θερμοκρασία δωματίου όσο θα ετοιμάζετε την ψησταριά σας.

img
 
img

Τα κάρβουνα είναι έτοιμα όταν σχηματίσουν μια άσπρη επιφάνεια. Τοποθετήστε τα κάρβουνα στη μια πλευρά της ψησταριάς, ώστε να ψήσετε με έμμεσο τρόπο. Όταν έχει πιάσει θερμοκρασία 200-250 βαθμούς, τοποθετήστε τα ξύλα καπνίσματος και το κρέας και κλείστε το καπάκι. Διατηρήστε τη θερμοκρασία πάνω από 180 βαθμούς, προσθέτοντας κάρβουνα ανά 2 ώρες (εφόσον χρειάζεται). Προσπαθήστε να μην ανοίγετε το καπάκι αρκετά συχνά.

img

Αφού ψήσετε το κρέας σε χαμηλή θερμοκρασία για 4 ώρες, δοκιμάστε να ξύσετε το εξωτερικό του με το νύχι σας. Αν αυτό υποχωρεί τότε θα πρέπει να το αφήσετε και άλλο. Έπειτα, τυλίξτε το χοιρινό σας σε ένα αλουμινόχαρτο, ώστε να κρατήσει τα ζουμιά και ψήστε για άλλες 2 ώρες.

img

Τέλος, ελέγξτε αν έχει γίνει. Αν το χοιρινό σας έχει μαλακώσει, αφαιρέστε το από την ψησταριά και αφήστε το σε θερμοκρασία περιβάλλοντος, έως ότου η θερμοκρασία του πέσει στους 65ºC.
Το επόμενο βήμα είναι να κόψετε το χοιρινό σε κομμάτια. Πριν ξεκινήσετε, όμως, προσέξτε να διατηρήσετε τους χυμούς του και το εξωτερικό περίβλημα που είναι και απο τα πιο νόστιμα σημεία του κρέατος. Προσπαθήστε να κόψετε το χοιρινό σε όσο το δυνατόν μεγάλα κομμάτια, ώστε να μην στεγνώσει και να διατηρηθεί ζουμερό.

img

Μόλις το κόψετε ρίξτε λίγο χυμό που έχει διατηρηθεί στο αλουμινόχαρτο και προσθέστε αλάτι το οποίο θα βελτιώσει την συνολική γεύση. Σερβίρετε με την αγαπημένη σας σάλτσα barbecue και ΚΑΛΗ ΑΠΟΛΑΥΣΗ!!

 
Ιδέες & Συνταγές