Η σελίδα μας χρησιμοποιεί cookies για να σας παρέχει την καλύτερη δυνατή εμπειρία πλοήγησης. Περισσότερα

Ιδανικές εσωτερικές θερμοκρασίες ψητών

Posted by timoleon 13/12/2017 0 Comment(s)

 

Όταν ξεκινάτε το μαγείρεμα στη ψησταριά ή όταν μαγειρεύετε ένα κομμάτι κρέατος για πρώτη φορά, είναι πολύ χρήσιμο να χρησιμοποιήσετε ένα ψηφιακό θερμόμετρο. Δεν είναι μόνο θέμα γεύσης και σωστού ψησίματος, είναι θέμα διατροφικής ασφάλειας. Το κρέας καθώς ψήνεται εξουδετερώνονται τα βακτήρια. Για κανονικές κοπές κρέατος (σε τεμάχιο), μπορείτε να χρησιμοποιήσετε την εμπειρία σας, ένα ρολόι ή χρονοδιακόπτη και το δάχτυλό σας για να υπολογίσετε τη διάρκεια του ψησίματος. Για μεγαλύτερες κοπές κρέατος, είναι προτιμότερο να χρησιμοποιήσετε ένα θερμόμετρο ανάγνωσης της εσωτερικής θερμοκρασίας για να αποφύγετε το υπερβολικό μαγείρεμα. Θυμηθείτε ότι το κρέας, αφού το αφαιρέσετε από τη ψησταριά, θα συνεχίσει να μαγειρεύεται και θα ανέβει  μέχρι και 5 o C ενώ θα ξεκουράζεται. Βεβαιωθείτε ότι έχετε υπολογίσει αυτή την αύξηση της εσωτερικής θερμοκρασίας και βγάλτε το ψητό από τη φωτιά έγκαιρα ώστε να μη στεγνώσει.

Όταν εφαρμόζεται το θερμόμετρο, στιγμιαίο ή φούρνου, να προσέχετε να μην ακουμπήσει κόκκαλο γιατί μπορεί να αλλάζει την ένδειξη και να είστε όσο πιο κοντά γίνετε στο κέντρο του κρέατος. 

Πάνω απ’ όλα, θυμηθείτε, ΠΟΤΕ μην κόψετε το κρέας στη σχάρα για να ελέγξετε αν έχει γίνει. Θα απελευθερώσετε όλους αυτούς τους υπέροχους χυμούς.  Υπόψιν ότι μπορείτε πάντα να ρίξετε το κρέας στη σχάρα αν δεν έχει γίνει αλλά δεν μπορείτε να αντιστρέψετε την κατάσταση του! Να θυμάστε ότι η εξάσκηση σας κάνει τέλειους, οπότε όσο περισσότερο ψήνετε τόσο πιο τέλειο θα είναι το αποτέλεσμα και θα πετυχαίνετε πάντα το επιθυμητό ψήσιμο.

 

thermokrasies psiton

Ιδέες & Συνταγές