Η σελίδα μας χρησιμοποιεί cookies για να σας παρέχει την καλύτερη δυνατή εμπειρία πλοήγησης. Περισσότερα

Ψητό Κοτόπουλο με μπύρα

Posted by timoleon 24/05/2018 0 Comment(s) Συνταγές,

Κοτόπουλο με μπύρα

Η συνταγή ψητό κοτόπουλο με μπύρα είναι ένας απλός τρόπος για να ψήσετε ένα τρυφερό και ζουμερό κοτόπουλο στη σχάρα σε κάτι περισσότερο από μία ώρα. Και μην σας φοβίζει το όνομα της συνταγής - τα κοτόπουλα με μπύρα είναι τόσο εύκολα να μαγειρευτούν όσο ένα απλό ψήσιμο στην ψησταριά σας.

 

Σερβίρει: 4 άτομα

Χρόνος προετοιμασίας: 15 λεπτά

Χρόνος ψησίματος: 75 λεπτά

Μέθοδος ψησίματος: Έμμεσο ψήσιμο σε μέτρια φωτιά

Κατάλληλο αξεσουάρ: Βάση για κότα, θερμόμετρο

 

Υλικά

    1 ολόκληρη κότα (περίπου 1,7 κιλά)
    2 κ. σ. ελαιόλαδο
    2 κ. σ. αλάτι
    2 κ . γ. πιπέρι μαύρο
    3 κ. σ. ξηρό καρύκευμα
    1 τενεκεδάκι μπύρας 0,5 lt

 

Προετοιμασία

Τρίψτε το κοτόπουλο ελαφρά με λάδι και στη συνέχεια τρίψτε μέσα και έξω με αλάτι, πιπέρι και ξηρό καρύκευμα της επιλογής σας. Αφήστε το κοτόπουλο για λίγη ώρα στην άκρη.

Ανοίξτε το τενεκεδάκι της μπύρας και αδειάστε περίπου τη μισή ποσότητα. Τοποθετήστε τη μπύρα σε μια σταθερή επιφάνεια. Πιάνοντας ένα πόδι κοτόπουλου σε κάθε χέρι, βυθίστε την κοιλότητα του πτηνού πάνω από τη μπύρα. Μεταφέρετε το κοτόπουλο μαζί με το κουτάκι στην ψησταριά και τοποθετήστε το στο κέντρο της σχάρας. Τοποθετείστε το σαν τρίποδο, ανοίγοντας τα 2 πόδια του μπροστά, ώστε να πατάει στη σχάρα όσο πιο σταθερά γίνεται. Για να είστε σίγουροι ότι κατά τη διάρκεια του ψησίματος το κοτόπουλο δεν θα πέσει μπορείτε να χρησιμοποιήσετε κάποια από τις ειδικές βάσεις για το ψήσιμο της κότας.

 

Εκτέλεση

Προετοιμάστε τη ψησταριά σας και τοποθετείστε το κοτόπουλο για έμμεσο ψήσιμο. (δηλαδή δεν υπάρχουν αναμμένα κάρβουνα ή καυστήρες απευθείας κάτω από το πτηνό). Ψήστε με το καπάκι κλειστό για περίπου 1 ώρα και 15 λεπτά ή μέχρι η εσωτερική θερμοκρασία να καταγράψει 74 οC στην περιοχή του στήθους και 82 οC στο μπούτι. Χρησιμοποιείστε ένα θερμόμετρο φαγητού για να είστε σίγουροι για το ιδανικό αποτέλεσμα. Στη συνέχεια αφαιρέστε από τη σχάρα το κοτόπουλο και αφήστε να ξεκουραστεί για 10 λεπτά πριν το τεμαχίσετε.

 

 

Ετικέτες: κοτόπουλο tips syntages
Ιδέες & Συνταγές