Η σελίδα μας χρησιμοποιεί cookies για να σας παρέχει την καλύτερη δυνατή εμπειρία πλοήγησης. Περισσότερα

Πως να συντηρήσετε τις μαντεμένιες σχάρες

Posted by timoleon 18/11/2017 0 Comment(s)

Συντήρηση μαντεμένιων σχαρών

Είναι σημαντικό για τις μαντεμένιες σχάρες της ψησταριάς σας η περιοδική τους συντήρηση. Αυτό θα αποτρέψει τα τρόφιμα από το κόλλημα, θα προστατέψει τις σχάρες από την εμφάνιση της σκουριάς και θα αυξήσει την διάρκεια ζωής τους. Ο τρόπος που γίνετε η περιοδική συντήρηση είναι εύκολος και απλός.  Ακολουθήστε τα παρακάτω απλά βήματα:

Προετοιμασία για σχάρες από μαντέμι (όταν η ψησταριά είναι καινούργια)

Με το καπάκι ανοιχτό, ενεργοποιήστε την ψησταριά σας και ρυθμίστε τα κουμπιά ελέγχου σε  θέση MEDIUM-HIGH. Κλείστε το καπάκι και περιμένετε είκοσι λεπτά για να κάψει οποιοδήποτε υλικό από τη διαδικασία παρασκευής. Μετά από είκοσι λεπτά, γυρίστε τα κουμπιά ελέγχου στη θέση OFF και περιμένετε μερικά λεπτά για να κρυώσει.
Απλώστε ένα λεπτό στρώμα μαγειρικού λαδιού σε ολόκληρη την επιφάνεια των μαντεμένιων σχαρών με spray λαδιού ή πινέλο σιλικόνης. Αφού ολοκληρωθεί η διαδικασία επάλειψης με μαγειρικό λάδι, οι σχάρες είναι έτοιμες για το πρώτο τους ψήσιμο.
Σημείωση: Σας συνιστούμε να χρησιμοποιήσετε ελαιόλαδο, ηλιέλαιο ή φυτικό λίπος. ΜΗΝ χρησιμοποιείτε αλατισμένα λιπαρά, όπως μαργαρίνη ή βούτυρο. Θα κάψει ακόμη και σε μια χαμηλή θερμοκρασία και δεν θα προστατεύσει τις σχάρες.

Περιοδική συντήρηση για σχάρες από μαντέμι (σχάρες που χρησιμοποιούνται)

Είναι καλύτερο να καθαρίζετε πάντα τις σχάρες σας τη στιγμή που έχετε τελειώσει με το ψήσιμο. Έτσι, πριν να απενεργοποιήσετε την ψησταριά σας, ακολουθήστε τα παρακάτω απλά βήματα:
Με το καπάκι ανοιχτό, γυρίστε τα χειριστήρια ελέγχου στο HIGH. Κλείστε το καπάκι και περιμένετε 10-15 λεπτά. Αυτό θα βοηθήσει να κάψετε επιπλέον υπολείμματα τροφών και λαδιού. Στη συνέχεια, ανοίξτε το καπάκι και γυρίστε τα κουμπιά ελέγχου στη θέση OFF. Καθαρίστε τις μαντεμένιες σχάρες με την αφαίρεση όλων των υπολειμμάτων των τροφών και λαδιών χρησιμοποιώντας μια βούρτσα κατάλληλη για μαντέμι.
Σημείωση: Σας προτείνουμε να χρησιμοποιείτε μόνο μια βούρτσα από ανοξείδωτο ατσάλι για τον καθαρισμό των σχαρών σας. Οι ανθεκτικές βούρτσες είναι οι πιο αποτελεσματικές για τον καθαρισμό υπολειμμάτων τροφίμων από τις σχάρες σας γρήγορα και εύκολα.

 

Βούρτσα για καθαρισμό μαντεμένιας σχάρας

 

Απλώστε ένα λεπτό στρώμα μαγειρικού λαδιού σε ολόκληρη την επιφάνεια των μαντεμένιων σχαρών με spray λαδιού ή πινέλο σιλικόνης. Αφού ολοκληρωθεί η διαδικασία επάλειψης με μαγειρικό λάδι, οι σχάρες είναι έτοιμες για ψήσιμο.
Σημείωση: Σας συνιστούμε να χρησιμοποιήσετε ελαιόλαδο, ηλιέλαιο ή φυτικό λίπος. ΜΗΝ χρησιμοποιείτε αλατισμένα λιπαρά, όπως μαργαρίνη ή βούτυρο. Θα κάψει ακόμη και σε μια χαμηλή θερμοκρασία και δεν θα προστατεύσει τις σχάρες.

 

Λάδι σε μαντεμένιες σχάρες

 

Τρόποι αποθήκευσης μαντεμένιων σχαρών

Όταν η ψησταριά σας δεν είναι σε χρήση για μεγάλο χρονικό διάστημα, αποθηκεύστε τις σχάρες σε στεγνό ζεστό μέρος (σε θερμοκρασία δωματίου). Πριν την αποθήκευση, καθαρίστε, στεγνώστε, επαλείψτε τις σχάρες με μαγειρικό λάδι και περάστε με κρεμμύδι (κομμένο στη μέση) για extra προστασία κατά της σκουριάς.
 

Ιδέες & Συνταγές