Ξύλα Καπνίσματος για το μπάρμπεκιου από την Smokey Olive Wood


Πως ξεκίνησε η ιδέα

Κατά τη διάρκεια της παραμονής μας στην Ανδαλουσία, γνωρίσαμε τη νόστιμη γεύση του κρέατος, του ψαριού και των λαχανικών, που παρασκευάζονται στη σχάρα από ξύλο ελιάς. Ήταν μια υπέροχη εμπειρία να βλέπεις τα παραλιακά εστιατόρια να ετοιμάζουν το μπάρμπεκιου τους αργά το πρωί, να ανάβουν τη φωτιά με αποξηραμένα εσπεριδοειδή και να νιώθεις το έντονο άρωμα του ξύλου ελιάς και των φρέσκων εσπεριδοειδών να αναδύεται κατά μήκος της παραλίας.

Πίσω στο σπίτι, θέλαμε οπωσδήποτε να βάλουμε στα χέρια μας λίγο ξύλο ελιάς για να ξαναζήσουμε τις καλές στιγμές. Αλίμονο, βρήκαμε, ήταν μάλλον δύσκολο να το πετύχουμε. Εκτός από την Ισπανία φυσικά! Φέραμε λοιπόν το ξύλο ελιάς μας απευθείας από την Ισπανία και αποφασίσαμε να μοιραστούμε αυτή την υπέροχη, γλυκιά, αρωματική γεύση με άλλους λάτρεις του BBQ.

Ανακαλύψαμε ακόμη περισσότερα πετράδια μπάρμπεκιου στην Ισπανία: πορτοκαλόξυλο, παραδοσιακό στη Βαλένθια για την προετοιμασία της παέγιας. αειθαλής βελανιδιά, ένα εκλεκτό και πολύ εκτιμημένο ξύλο ψησταριάς με ελαφριά γεύση καρυδιού. αμυγδαλόξυλο, κεμπράτσο, … Παρέχουμε τα ξύλα BBQ σε διάφορα μεγέθη κόκκων για όλες τις χρήσεις, από κρύο κάπνισμα μέχρι ανοιχτή φωτιά στη σχάρα.


Προέλευση

Στις ελαιώνες ένα μέρος των δέντρων κόβεται ετησίως. Ο λόγος είναι ότι οι ελιές συγκομίζονται σε μεγάλο βαθμό με μηχανήματα. Αυτά τα μηχανήματα λειτουργούν με τον λεγόμενο βραχίονα ανακίνησης. Εάν ο βραχίονας του αναδευτήρα δεν χωράει πλέον γύρω από τον κορμό του δέντρου ή λόγω του πάχους του κορμού το δέντρο δεν κουνιέται πλέον σωστά, αυτά τα δέντρα εκριζώνονται και αντικαθίστανται από νεότερα δέντρα.


Τα κούτσουρα συνήθως επεξεργάζονται για την κατασκευή των γνωστών αντικειμένων όπως δίσκους κουζίνας, κουτάλια ή διακοσμητικά αντικείμενα. Η ρίζα του ξύλου χρησιμοποιείται συχνά ως καυσόξυλα ή σε εργοστάσια παραγωγής ηλεκτρικής ενέργειας.


Το Smokey Olive Wood χρησιμοποιεί αυτό το ριζόξυλο για την παραγωγή κομματιών, τσιπς και σκόνης καπνίσματος. Αυτό σημαίνει ότι κανένα δέντρο δεν καθαρίζεται ειδικά για την κατασκευή προϊόντων καπνίσματος από ξύλο ελιάς.

Επειδή το Smokey Olive Wood από ξύλο ελιάς χρησιμοποιεί τη ρίζα των ελαιόδεντρων, δεν χρειάζεται να αφαιρέσουμε κανένα φλοιό. Για είδη ξύλου όπως το ξύλο οξιάς, είναι το κούτσουρο που χρησιμοποιείται, το οποίο πρέπει να αποφλοιωθεί πριν υποβληθεί σε επεξεργασία, με αποτέλεσμα πολλά απόβλητα.


Η ζήτηση για άλλους εξωτικούς τύπους καπνού μας έφερε στο Holm Oak, το Orange wood, το Lemonwood, το Almondwood και την ισπανική καρυδιά. Η βελανιδιά είναι το δέντρο που προμηθεύει τα βελανίδια για τους ιβηρικούς χοίρους. Τα βελανίδια της βελανιδιάς δίνουν στο ισπανικό και παγκοσμίως γνωστό ζαμπόν αυτών των γουρουνιών την υπέροχη και χαρακτηριστική γεύση.


Δεδομένου ότι χρειάζονται δεκάδες δέντρα για ένα γουρούνι, το ξύλο της βελανιδιάς είναι σπάνιο. Η μυκητιακή ασθένεια αυτού του δέντρου προκαλεί επίσης μεγάλα προβλήματα. Το ξύλο των άρρωστων δέντρων πρέπει να καταστραφεί και τα δέντρα γύρω από αυτά τα άρρωστα δέντρα συχνά καθαρίζονται προληπτικά για να αποφευχθεί η επέκταση.


Η ποιότητα του ξύλου Holm Oak είναι γνωστή εδώ και αιώνες και παλαιότερα χρησιμοποιούνταν ευρέως για την κατασκευή, για παράδειγμα, καροτσιών. Σε πολλά από τα καλύτερα εστιατόρια αυτό το ξύλο χρησιμοποιείται επίσης καθώς είναι πολύ σκληρό και γι' αυτό καίγεται για μεγάλο χρονικό διάστημα. Ο καπνός του ξύλου δίνει μια λαχταριστή ρουστίκ γεύση στο ψητό ή στο καπνιστό φαγητό. Αυτό το ξύλο χρησιμοποιείται για το κάπνισμα τροφίμων που έχουν λίγο περισσότερη γεύση, όπως άγριο, βοδινό, αλλά και χοιρινό.


Πολλές αμυγδαλιές εκριζώνονται στην Ισπανία και αντικαθίστανται από άλλα φυτά.

Αυτό γίνεται επειδή η συγκομιδή των αμυγδάλων απαιτεί πολύ κόπο. Τα περισσότερα αμύγδαλα προέρχονται από τη Βόρεια Αφρική, όπου το κόστος εργασίας είναι χαμηλότερο από ό,τι στην Ισπανία. Η ποιότητα του ξύλου της αμυγδαλιάς είναι υψηλή. Είναι ένα πυκνό είδος ξύλου που έχει μεγάλο χρόνο καύσης. Η μυρωδιά του καπνού από αυτό το ξύλο είναι ισχυρή και ταιριάζει τέλεια με βόειο κρέας, κυνήγι ή ψάρια όπως το σκουμπρί για παράδειγμα.


Οι περιοχές γύρω από τη Βαλένθια είναι γνωστές πέρα ​​από τα σύνορα της Ισπανίας για τα εσπεριδοειδή και την παέγια. Αυτό το πιάτο χρονολογείται από τα μέσα του 19ου αιώνα και παρασκευάζεται παραδοσιακά σε ξύλο πορτοκαλιάς ή λεμονιάς. Ο καπνός από αυτά τα ξύλα δίνει στο πιάτο την παραδοσιακή του γεύση.


Στις φυτείες τα δέντρα κλαδεύονται τακτικά για την τόνωση της ανάπτυξης.

Και εδώ απαντά ο Smokey Olive Wood. Η συλλογή του ξύλου, το οποίο δεν εκριζώνεται ειδικά για την παραγωγή των προϊόντων μας, εξασφαλίζει μια οικολογική επεξεργασία αυτού του προϊόντος που είναι στην πραγματικότητα απόβλητο.


Δεδομένου ότι το ξύλο εσπεριδοειδών δεν είναι απαραίτητα κατάλληλο ως καυσόξυλο, είναι ένα ελαφρύ ξύλο. Αυτό σημαίνει ότι είχε καταστραφεί αρχικά. Επειδή είναι ελαφρύ ξύλο, η συμβουλή είναι να μουλιάσετε τα κομμάτια σε νερό ή σε ελαφριά μπύρα για παράδειγμα. Αυτό σημαίνει ότι το ξύλο καπνίζει περισσότερο και δίνει και νόστιμη γεύση στο φαγητό. Ο καπνός από αυτά τα είδη ξύλου δίνει μια ελαφριά, φρουτώδη καπνιστή γεύση στο φαγητό και ταιριάζει εξαιρετικά με ψάρι, χοιρινό και κοτόπουλο.


Βιώσιμη ξήρανση

Η προξήρανση του ξύλου γίνεται με τον ήλιο. Επίσης, η περαιτέρω διαδικασία ξήρανσης για την παραγωγή του ιδανικού τελικού προϊόντος επιτυγχάνεται εξ ολοκλήρου με ηλιακούς συλλέκτες στο Smokey Olive Wood και όχι με χρήση φούρνους ξήρανσης που λειτουργούν με θρυμματισμένο ξύλο, αέριο ή ηλεκτρική ενέργεια, όπως συνήθως στη βιομηχανία μας.

Αυτό καθιστά τα προϊόντα Smokey Olive Wood από πολλές απόψεις πολύ πιο βιώσιμα από τα πανομοιότυπα προϊόντα.


Σύντομες διαδρομές μεταφοράς

Η μονάδα παραγωγής του Smokey Olive Wood περιβάλλεται από αυλές ελιάς. Αυτό μειώνει σημαντικά τις συνήθεις διαδρομές μεταφοράς.


Βιώσιμη συσκευασία

Παράγουμε το σωστό μέγεθος καπνόξυλου για όλους τους πιθανούς καπνιστές, φούρνους καπνού, μπάρμπεκιου ή ψησταριές. Έχουμε κάθε απαραίτητο μέγεθος σκώρου καπνού, μικρά τσιπς, μεγάλες μάρκες και κομμάτια στη συλλογή μας.


Τα πακέτα είναι προσαρμοσμένα στον χρήστη. Τόσο ένας αρχάριος καπνιστής όσο και ο παθιασμένος καπνιστής ή επαγγελματίας μπορούν να βρουν τη σωστή συσκευασία στο Smokey Olive Wood.


Προσφέρουμε διαφορετικά πακέτα. Για τον αρχάριο προσφέρουμε μικρές συσκευασίες, που μπορούν να εξυπηρετήσουν ένα τυπικό οικογενειακό μπάρμπεκιου.


Τα μικρά σακουλάκια χωρητικότητας 300-500 ml είναι ιδανικά για να δοκιμάσετε διαφορετικές γεύσεις. Χάρη στη λωρίδα κλεισίματος, αυτές οι συσκευασίες μπορούν να κλείσουν και να αποθηκευτούν ξανά μετά τη χρήση.


Οι μεγάλες σακούλες, 1500ml-1700ml, εκτιμώνται από τους παθιασμένους BBQers. Η ποσότητα μπορεί να χρησιμοποιηθεί για πολλές συνεδρίες καπνού και μπορεί να κλείσει ξανά μετά τη χρήση.


Εκτός από αυτά τα πακέτα καταναλωτών, η Smokey Olive Wood προσφέρει επίσης μεγάλες συσκευασίες για συνεργάτες HO.RE.CA. Αυτό εξοικονομεί πολλά απόβλητα και είναι πιο εύκολο στη χρήση από τον επαγγελματία.


ΧΡΗΣΙΜΟΠΟΙΩΝΤΑΣ SMOKEY OLIVE WOOD

Παρέχουμε το κατάλληλο μέγεθος κόκκου για όλες τις χρήσεις, καπνιστές, ψησταριές και μπάρμπεκιου. Τα ξύλα μας είναι πολύ πυκνά και σκληρά, με αποτέλεσμα να καίγονται αργά, πράγμα που σημαίνει ότι χρειάζεστε λιγότερα τσιπς / κομμάτια για το ίδιο αποτέλεσμα. Ο λεπτός, ήπιος και αρωματικός καπνός των μεσογειακών ξύλων βελτιώνει σημαντικά  τη γεύση των  φαγητών σας. Το  Smokey Olive Woods  προσθέτει μια  μοναδική  καπνιστή μεσογειακή γεύση στα φαγητά σας.


ΤΑ ΕΙΔΗ ΞΥΛΟΥ


Smokey Olive Wood ενισχύει  το  φαγητό  με  έντονη,  αρωματική γεύση  ελιάς.  Παραδοσιακά,  στην  περιοχή  της  Μάλαγα  το ξύλο ελιάς χρησιμοποιείται σε ψησταριές παραλίας για την παρασκευή ψαριών όλων των ειδών.

Almond  wood  ενισχύει  τα  τρόφιμα  με  μια  ήπια,  ξηρή, γλυκιά γεύση. Εξαιρετικό με κόκκινο κρέας.

Orange  wood δίνει  στα  προϊόντα που  ψήνετε  στην ψησταριάς   σας   μια   φρουτώδη,   φρέσκια   γεύση εσπεριδοειδών.   Παραδοσιακά,   το   ξύλο   πορτοκαλιού χρησιμοποιείται γύρω από τη Βαλένθια για την παρασκευή παέγιας σε φαρδιά τηγάνια σε ανοιχτή φωτιά.

Lemon  wood δίνει μια φρουτώδη και φρέσκια γεύση εσπεριδοειδών. 

Holmoak ενισχύει το φαγητό με ήπια, έντονη γεύση ξηρών καρπών. Είναι ένα περιζήτητο ξύλο μαγειρέματος για πιάτα που περιλαμβάνουν κρέας, ειδικά, κόκκινο κρέας. Το διάσημο ισπανικό ζαμπόν «Jamón Ibérico de Bellota» έχει την ελαφριά, ξηρή νότα του λόγω της βοσκής των γουρουνιών στα δάση «dehesas», που αποτελούνται από βελανιδιές, με τα ζώα να τρέφονται με τα βελανίδια.

Walnut  wood χαρακτηρίζεται από το κάπνισμα φαγητού με γλυκιά, πικάντικη γεύση.


Ανακαλύψτε όλα τα διαθέσιμα προϊόντα Smokey Olive Wood στην Ελλάδα!