Τ-bone steak recipe


Το Τ Bone Steak είναι ξεκάθαρα μια από τις κορυφαίες κοπές που αξίζει να δοκιμάσετε να μαγειρέψετε στην σχάρα σας. Ακολουθήστε την συνταγή για T bone με αρωματικό βούτυρο και απολαύστε την πλούσια γεύση της T bone σε συνδυασμό με το αρωματικό βούτυρο για να μαγειρέψετε ίσως την πιο γευστική μπριζόλα που φάγατε ποτέ!


ΥΛΙΚΑ


1 τμχ. περίπου 700-900γρ T-Bone Steak

Αλάτι

Πιπέρι

2-3 κλωνάρια Φρέσκο δεντρολίβανο

3-4 κλωνάρια Φρέσκο θυμάρι

Εξαιρετικά παρθένο ελαιόλαδο

Σπάγκος μαγειρικής


Για το αρωματικό βούτυρο


500γρ. Βούτυρο 

1/2 κ.γλυκου Σκόνη σκόρδου 

1/2 κ.γλυκου Σκόνη κρεμμυδιού 

15 γρ Μαϊντανός αρκετά ψιλοκομμένος 

10 γρ Κρεμμύδι φρέσκο το πράσινο μέρος, αρκετά ψιλοκομμένο 

1/2 κ.γλυκού  

Μαύρο πιπέρι


Τ-bone steak recipe process     


 

Απαραίτητα Εργαλεία

Μαντεμένια σχάρα διαμάντι 570

Μαχαίρι και πιρούνα Set Premium

Σετ Λαβίδα & Σπάτουλα

Θερμόμετρο Gourmet Check Pro


Πριν ξεκινήσεις το μαγείρεμα φρόντισε να καθαρίσεις με μια βούρτσα καθαρισμού πολύ καλά την σχάρα σου. Μάθε περισσότερα για τον σωστό καθαρισμό της σχάρας σας στον οδηγό καθαρισμού σχάρας ψησίματος 


Ξεκινάμε 


  Steak recipe prepair


Μαγείρεμα


Αλείφουμε με ελάχιστο ελαιόλαδο το T Bone και καρυκεύουμε με αλάτι, πιπέρι.

Αν έχουμε χρόνο, καλό θα ήταν, να αλατίσουμε το κρέας μας 12-24 ώρες πριν. Σε αυτή την περίπτωση ρίχνουμε μόνο πιπέρι πριν το ψήσιμο.

Τοποθετούμε τα κλωνάρια από τα μυρωδικά στη μέση του T bone και με τον σπάγκο το πιάνουμε σε 3 σημεία. Αυτό θα μας βοηθήσει στο τελικό σχήμα αλλά θα μας δώσει και μερικά αρώματα.

Ρυθμίζουμε την ψησταριά στους 120C και τοποθετούμε το T bone  σε έμμεση φωτιά.

Τοποθετούμε την ακίδα του θερμομέτρου στο πιο χοντρό σημείο και στόχος μας είναι να αφαιρέσουμε τα Steak μας, 5 βαθμούς πριν την θερμοκρασία που θέλουμε να επιτύχουμε. Για παράδειγμα εμείς θέλουμε στο Steak μας τελική θερμοκρασία αυτή των 60C  άρα στο πρώτο στάδιο του μαγειρέματος θα το αφαιρέσουμε στους 55C. Συμβουλευτείτε τον οδηγό για τον μετρητή θερμοκρασίας πυρήνα ,για το τέλειο αποτέλεσμα στην μπριζόλα σας

Αυτή η διαδικασία αναλόγως του πάχους και τη θερμοκρασία που θέλουμε μπορεί να πάρει από 40 έως 60  λεπτά.

Για το αρωματικό βούτυρο αφήνουμε το βούτυρο να μαλακώσει σε θερμοκρασία δωματίου και ανακατεύουμε με τα υπόλοιπα υλικά σε μια μπασίνα. Μπορούμε να το χρησιμοποιήσουμε απευθείας ή να του δώσουμε σχήμα και να το καταψύξουμε. (στην περίπτωση που θέλουμε να του δώσουμε σχήμα και να το βάλουμε στη κατάψυξη τότε ανοίγουμε ένα φύλο διάφανης μεμβράνης και τοποθετούμε το βούτυρο στο κέντρο σε σχήμα μπαστουνιού, τυλίγουμε με την μεμβράνη δημιουργώντας μια “καραμέλα” και σφίγγουμε για να πάρει σχήμα μπαστούνι. Στην συνέχεια το τοποθετούμε στην κατάψυξη και έχουμε αρωματικό βούτυρο για αυτό ή κάποιο άλλο μαγείρεμα που επιθυμούμε). 

Από την στιγμή που θα πιάσουμε την επιθυμητή θερμοκρασία αφαιρούμε το Τ bone από την σχάρα και δυναμώνουμε την φωτιά στο μέγιστο. 

Τοποθετούμε τo T Bone σε άμεση φωτιά. Θα πρέπει πριν την γυρίσουμε να έχει πάρει ένα ωραίο καφέ σκούρο χρώμα που σημαίνει ότι επιτύχαμε και τις  αντιδράσεις Maillard  που δίνουν όλη τη γεύση στο κρέας μας.

Ψήνουμε και από την άλλη πλευρά και αφαιρούμε από την σχάρα. (Η διαδικασία αυτή πρέπει να είναι πολύ γρήγορη για να μην χάσουμε την τελικό μας στόχο στη θερμοκρασία. Για αυτό και έχουμε βάλει την σχάρα στην μέγιστη δύναμη) 

 

Αφήνουμε την μπριζόλα μας να ξεκουραστεί για 5-10 λεπτά. 

Σερβίρουμε με φέτες από αρωματικό βούτυρο.