ΜΥΣΤΙΚΑ ΓΙΑ ΤΗ ΠΙΟ ΓΕΥΣΤΙΚΗ ΜΠΡΙΖΟΛΑ

Ξεκινώντας να καρυκεύσετε μια γευστική μπριζόλα να θυμάστε ότι το λιγότερο είναι και περισσότερο. Χρησιμοποιώντας λίγα καρυκεύματα, απολαμβάνεται περισσότερο την γευστικότητα ενός καλού κρέατος.


Ψήνοντας στο barbecue μια γευστική μπριζόλα όπως το αγαπημένο Ribeye, η πιο σωστή προσέγγιση είναι να τρίψετε στο κρέας ξηρά καρυκεύματα. Αυτά τα καρυκεύματα στο ελάχιστο πρέπει να είναι χοντρό αλάτι, φρεσκοτριμμένο πιπέρι και αν επιθυμείτε ένα μίγμα γευστικών ξηρών μπαχαρικών. Τα ξηρά καρυκεύματα προστίθενται πάνω από την εξωτερική πλευρά του κρέατος για να ενισχυθεί η γεύση του φλοιού, αφού η γεύση είναι στην κρούστα. Όταν η θερμότητα εφαρμόζεται στα μόρια του κρέατος, πρωτεΐνες και σάκχαρα συνδυάζονται και δημιουργούν μια αντίδραση. Αυτή η αντίδραση είναι υπεύθυνη για την αμαύρωση του κρέατος, καθώς επίσης προσδίδει και μια γευστική κρούστα. Ένα έντονο ξηρό καρύκευμα κάνει επίσης μια κρούστα.

 

ΓΕΥΣΤΙΚΗ ΜΠΡΙΖΟΛΑ

 

Μπορείτε να χρησιμοποιήσετε μπόλικο αλάτι, άφθονο φρεσκοτριμμένο πιπέρι, και ένα τρίτο μπαχαρικό, το οποίο μπορεί να διαφέρει κάθε φορά. Μερικές φορές μπορεί να είναι για παράδειγμα η πάπρικα, άλλες φορές κόκκοι σκόρδου. Τα παραπάνω ξηρά καρυκεύματα και λίγο άλειμμα με  ελαιόλαδο, προσθέτουν ακριβώς αυτό που χρειάζεται για να αυξήσει και να επιτείνει τη γεύση, χωρίς να κρύβει το κύριο προσδιορισμό, ένα γευστικότατο καλοψημένο Ribeye.

Μια άλλη επιλογή για την εισαγωγή γεύσης στην  μπριζόλα είναι η χρήση κάποιας μαρινάδας. Μαρινάδα είναι ένα μίγμα ελαίου, οξέος, και βότανα. Οι μαρινάδες δεν κάνουν αναγκαστικά τρυφερό το κρέας, διαπερνούν όμως πάντα το εξωτερικό στρώμα του κρέατος και προσδίδουν επιπλέον  γεύση. Οι μαρινάδες ταιριάζουν πολύ σε τεμαχισμένα κομμάτια βόειου κρέατος όπως για παράδειγμα τα πλευρά. Για να φτιάξετε τη δική σας μαρινάδα, ξεκινήστε με την εύκολη αναλογία 3 μέρη λάδι 1 μέρος οξύ και τυχόν αρωματικά βότανα που μπορεί να έχετε σπίτι.

Για μπριζόλες, να θυμάστε ότι μόλις λίγες ώρες να μείνουν σε μαρινάδα αρκούν για να αλλάξει η γεύση τους και η υφή τους. Το καλύτερο είναι βέβαια να αφήνετε το μαριναρισμένο κρέας στο ψυγείο από το προηγούμενο βράδυ (τοποθετείστε το σε σακούλα τροφίμων που σφραγίζει).

  
Ενώ υπάρχουν πολλά που μπορείτε να κάνετε για να προσθέσετε γεύση σε μια μπριζόλα, να θυμάστε πάντα ότι πολλές φορές για ένα καλό κρέας το  λιγότερο είναι και περισσότερο