συνταγή κοπανάκι κοτόπουλο σε ψησταριά πέλλετ


Δεν θα πιστεύετε πόσα επικά νόστιμα είναι αυτά τα "Γλειφιτζούρια" από κοπανάκι κοτόπουλου που έχουν βυθιστεί  αρχικά  σε υπέροχη σάλτσα BBQ ενώ στην συνέχεια ψήνονται στο Traeger pellet Grill που τους προσφέρει υπέροχο άρωμα και γεύση !


ΥΛΙΚΑ:

2,5 κιλά κοπανάκια κοτόπουλο

1 Traeger Pork & Poultry Rub 

Σάλτσα Bbq Traeger Sweet & Heat

100gr μέλι 

1 κέτσαπ 

Πάπρικα

 

ΕΚΤΕΛΕΣΗ:

1ο ΒΗΜΑ:

Κόβουμε με μαχαίρι γενικής χρήσης καθένα από τα κοπανάκια κοτόπουλο και σπρώχνουμε το κόκαλο προς τα πάνω ώστε να πάρει σχήμα γλειφιτζούρι. Έπειτα σκουπίζουμε με απορροφητικό χαρτί σχολαστικά το καθένα ώστε να πάρουμε όλη την υγρασία και καλύπτουμε εξωτερικά την επιφάνεια τους με μια γενναία ποσότητα Traeger Pork & Poultry Rub.


συνταγή κοπανάκι κοτόπουλο σε ψησταριά πέλλετ


2o ΒΗΜΑ:

Ανάβουμε την Traeger Ranger στους 200 βαθμούς και ψήνουμε για 30 λεπτά.


3ο ΒΗΜΑ:

Σε μια γαβάθα ανακατεύουμε το μέλι, την κέτσαπ την πάπρικα σε σκόνη και την Σάλτσα Bbq Traeger Sweet & Heat . Βουτάμε τις φτερούγες σε αυτό το μείγμα και στην συνέχεια τις τοποθετούμε πάλι πίσω στην ψησταριά για αλλά 15 λεπτά. Τέλος, είμαστε έτοιμοι να σερβίρουμε!


συνταγή κοπανάκι κοτόπουλο σε ψησταριά πέλλετ


Καλή απόλαυση !


ΠΗΓΗ :  www.traegergrills.gr