Συνταγή για spare Ribs σε ψησταριά πέλλετ


Πείτε πως σας αρέσουν τα spare ribs χωρίς να μας το πείτε.... 

Πολύ απλά αυτά τα Spare Rids με υπέροχο άρωμα μήλου θα σας αφήσουν με το στόμα ανοιχτό με την απίστευτη νοστιμιά τους...


ΥΛΙΚΑ (για 4 άτομα)

2 τμχ Spare ribs 

2 κουτ σούπας Traeger Pork & Poultry rub 

100 γρ Μαύρη ζάχαρη 

100 γρ Μουστάρδα 

30 ml Ηλιέλαιο 

Αλάτι

Πιπέρι μαύρο σπασμένο

 

ΕΚΤΕΛΕΣΗ


1ο ΒΗΜΑ:

Aλείφουμε τα ribs κάνοντας μια μαρινάδα με την μουστάρδα, το traeger rub, την ζάχαρη, το ηλιέλαιο και το αλάτι-πιπέρι. Μπορούμε να το αφήσουμε να μαριναριστεί το λιγότερο  30 λεπτά ( όσο περισσότερο μείνει , τόσα περισσότερα αρώματα θα απορροφήσουν τα ribs).


2ο ΒΗΜΑ:

Παράλληλα έχουμε ρυθμίσει το μπάρμπεκιου στους 90 C να πάρει θερμοκρασία. Τοποθετούμε τα χοιρινά παιδάκια στην βάση ψησίματος και τα ψήνουμε σε αυτή την θερμοκρασία για περίπου 3 ώρες.


3ο ΒΗΜΑ:

Στην συνέχεια ανεβάζουμε την θερμοκρασία στους 130, τυλίγουμε με χαρτί κρεοπωλείου το κάθε rib ξεχωριστά και τα ψήνουμε για άλλες 2 ώρες.


4ο ΒΗΜΑ:

Στο τέλος ανεβάζουμε την θερμοκρασία στους 150, ξετυλίγουμε τα παϊδάκια από το χαρτί περιτυλίγματος και για την τελευταία ώρα αλείφουμε με την Σάλτσα Bbq Traeger Sweet & Heat κάθε 15 λεπτά.



Καλή σας απόλαυση !


ΠΗΓΗ :  www.traegergrills.gr