Στην μια πλευρά φαίνονται ψημμένες φτερούγες κοτόπουλο περιχυσμένες με μαιντανό και χοντρό αλάτι. Στην άλλη πλευρά η Μυρσίνη Λαμπράκη και απο διπλα αναγράφεται Φτερούγες Κοτόπουλο. Όλα αυτά πάνω σε κίτρινο background.

Μια ζουμερή και μυρωδάτη συνταγή που απογειώνει τις αγαπημένες φτερούγες κοτόπουλου με μεσογειακή σάλτσα βουτύρου. Πικάντικο rub, άρωμα σκόρδου, φρεσκάδα λεμονιού και πλούσια παρμεζάνα σε απόλυτη ισορροπία. Εύκολες και γεμάτες γεύση είναι ιδανικές για κάθε τραπέζι, κάθε εποχή!


Υλικά:

Για τις φτερούγες:

2 κιλά φτερούγες κοτόπουλου, κομμένες στη μέση


Για το rub (μείγμα μπαχαρικών):

¼ φλιτζανιού καπνιστή πάπρικα

2 κ.σ. μαύρο πιπέρι

3 κ.σ. σκόρδο σε σκόνη

2 κ.σ. κρεμμύδι σε σκόνη

1 κ.σ. κόλιανδρος σκόνη

1 κ.γ. πιπέρι καγιέν

1 κ.σ. αλάτι


Για το αρωματικό βούτυρο:

1 φλιτζάνι βούτυρο αγελαδινό

6 σκελίδες σκόρδο, πολτοποιημένες

3 κ.σ. μαϊντανός ψιλοκομμένος

Χυμός από 1 μεγάλο λεμόνι

2 κ.σ. ξύσμα λεμονιού

4 κ.σ. παρμεζάνα, τριμμένη


Εκτέλεση:

Βήμα 1:

Ξεκινάς με το rub. Σε ένα βαζάκι ή μπολ ρίξε όλα τα μπαχαρικά και ανακίνησε καλά να ομογενοποιηθούν. Άλειψε με το πινέλο σιλικόνης γενναιόδωρα τις φτερούγες με το μείγμα, από όλες τις πλευρές, και άφησέ τες για λίγα λεπτά να απορροφήσουν τα αρώματα.


Βήμα 2:

Προθέρμανε την ψησταριά στους 220°C. Τοποθέτησε με την ανοξείδωτη λαβίδα τις φτερούγες στη βάση για φτερούγες κοτόπουλο ή σε ένα μαντεμένιο ταψί και ψήσε για 20 λεπτά, με κλειστό το καπάκι, μέχρι να πάρουν ωραίο χρώμα και να γίνουν τραγανές εξωτερικά.


Βήμα 3:

Όσο ψήνονται οι φτερούγες, ετοίμασε τη σάλτσα. Σε ένα μαντεμένιο τηγάνι λιώσε το βούτυρο σε μέτρια φωτιά. Πρόσθεσε το σκόρδο, τον μαϊντανό, το χυμό και το ξύσμα λεμονιού. Σοτάρισε για 1-2 λεπτά, μέχρι να βγουν τα αρώματα, και απομάκρυνε από τη φωτιά.


Βήμα 4:

Μόλις οι φτερούγες είναι έτοιμες, βγάλ’ τες σε ενα ξύλο κοπής και σερβιρίσματος. Περιχύνεις με το αρωματικό βούτυρο όσο είναι ακόμα ζεστές και πασπαλίζεις από πάνω με την παρμεζάνα. Σερβίρεις αμέσως, συνοδεύοντας με φρέσκο λεμόνι ή μια δροσερή σαλάτα.