Αν είσαι λάτρης των πικάντικων γεύσεων από τα βάθη του Μεξικού, τότε αυτή η συνταγή είναι για σένα! 


ΥΛΙΚΑ

  • Ελαιόλαδο 50ml
  • Κρεμμύδι λευκό κομμένο σε μικρά κυβάκια 150γρ
  • Κόκκινη καυτερή πιπεριά ψιλοκομμένη 3 τεμάχια
  • Σκόρδο Ψιλοκομμένο 2 σκελίδες
  • Πιπέρι κόκκινο Cayenne 2 tsp
  • Πάπρικα 2 tsp
  • Κύμινο 2 tsp
  • Κιμάς μοσχαρίσιος 1κιλό
  • Ζωμός μοσχάρι 500ml
  • Τομάτα κονκασέ 800 γρ
  • Ζάχαρη 10 γρ
  • Τομάτα πελτές 4 Tbs
  • Φασόλια κόκκινα 800 γρ

 

 

ΕΚΤΕΛΕΣΗ


Τοποθετούμε το dutch oven σε προθερμασμένη σχάρα στους 240-280 βαθμούς Κελσίου περίπου. Αφού αφήσουμε να κάψει πολύ καλά, ρίχνουμε το ελαιόλαδο,τον κιμά και σωτάρουμε μέχρι να πάρει ελαφρώς χρώμα. Με ένα σύρμα βοηθάμε τον κιμά να σπάσει. Σωτάρουμε το κρεμμύδι, το σκόρδο και την πιπεριά για 2-3 λεπτά ανακατεύοντας συνεχώς


Αφού βεβαιωθούμε ότι ο κιμάς και το κρεμμύδι έχουν μαλακώσει ελαφρώς, ρίχνουμε τον πελτέ τομάτας και ανακατεύουμε πολύ καλά. Προσθέτουμε και τα μπαχαρικά μας και τα αφήνουμε για 1 λεπτό ανακατεύοντας. Στη συνέχεια βάζουμε όλα τα υλικά εκτός από τα φασόλια και αφήνουμε το μίγμα να πάρει βράση. Αν η φωτιά είναι αρκετά δυνατή χαμηλώνουμε και το αφήνουμε να σιγοβράσει για 40 λεπτά με κλειστό το καπάκι της ψησταριάς.

Όταν θα δέσει ο κιμάς με τη σάλτσα ρίχνουμε τα φασόλια και βράζουμε για ακόμα 5 λεπτά. Δοκιμάζουμε έτσι ώστε να ελέγχουμε για καρυκεύματα διότι ίσως χρειαστεί να προσθέσουμε αλάτι και είναι έτοιμο.


Πηγή: outdoorchef.gr