Τα κεφτεδάκια μπάρμπεκιου έχουν πλούσια και καπνιστή γεύση όταν μαγειρεύονται στο Traeger Grill.  Στην συνταγή αυτή δώσαμε στο μοσχαρίσιο κρέας μια νόστιμη πινελιά αλμυρών και γλυκών γεύσεων με άρωμα από φυσικό ξύλο, που ετοιμάσαμε στην ψησταριά πέλλετ Traeger, στα πλαίσια των PELLET GRILL DEMOS το Σάββατο 25 Ιουνίου, που σας άφησε άφωνους!!! 


ΥΛΙΚΑ ΓΙΑ ΤΗΝ ΣΑΛΤΣΑ BBQ

ΜΕ ΒΑΛΣΑΜΙΚΟ & ΜΕΛΙ

1 φλιτζάνι βαλσάμικο ξύδι

3/4 φλιτζάνι κέτσαπ

1/3 φλιτζάνι καστανή ζάχαρη

1/4 φλιτζάνι μέλι

1 κουταλιά της σούπας μουστάρδα 

1/4 κουταλάκι του γλυκού σκόνη σκόρδου

Αλάτι

Πιπέρι


ΥΛΙΚΑ ΓΙΑ ΤΑ ΚΕΦΤΕΔΑΚΙΑ

1/3 φλιτζάνι ψίχα ψωμιού χωρίς καρυκεύματα

1 κιλό μοσχαρίσιο κιμάς

1 αυγό, χτυπημένο

1/2 μικρό κίτρινο κρεμμύδι, τριμμένο ή κομμένο σε κύβους

2 σκελίδες σκόρδο, ψιλοκομμένες

1/2 κουταλάκι του γλυκού καρύκευμα

Αλάτι

Πιπέρι



ΕΚΤΕΛΕΣΗ:

1ο ΒΗΜΑ:

Φτιάξτε τη σάλτσα μπάρμπεκιου με βαλσάμικο & μέλι. Σε μια μικρή κατσαρόλα σε μέτρια προς δυνατή φωτιά, προσθέστε το ξύδι, την κέτσαπ, την καστανή ζάχαρη, το μέλι, τη μουστάρδα, τη σκόνη σκόρδου και αλατοπιπερώστε. Αφήνουμε να πάρει μια βράση, ανακατεύοντας κατά διαστήματα. Χαμηλώνουμε τη φωτιά και αφήνουμε να σιγοβράσουν για 45 λεπτά ή μέχρι να γίνει παχύρρευστη η σάλτσα.


2ο ΒΗΜΑ:

Όταν είστε έτοιμοι να ψήσετε, ρυθμίστε τη θερμοκρασία Traeger στους 180˚ και προθερμάνετε, με κλειστό καπάκι για 15 λεπτά. Για εντονότερη γεύση, χρησιμοποιήστε Super Smoke, εάν είναι διαθέσιμο στη καπνιστήρι σας.




3ο ΒΗΜΑ:

Σε ένα μεγάλο μπολ, συνδυάστε τον κιμά, τη φρυγανιά, το αυγό, το κρεμμύδι, το σκόρδο, το καρύκευμα και αλατοπίπερο. Ανακατέψτε απαλά με τα χέρια μας και πλάστε 24 κεφτεδάκια. Τοποθετήστε τα κεφτεδάκια σε μια σχάρα ψησίματος.


    


4ο ΒΗΜΑ:

Τοποθετήστε τη σχάρα με τα κεφτεδάκια απευθείας στις σχάρα της ψησταριάς. Έπειτα κλείστε το καπάκι και καπνίστε για 30 λεπτά.


 


5ο ΒΗΜΑ:

Αυξήστε τη θερμοκρασία του γκριλ στους 450° και ψήστε για 15-17 λεπτά. 


6ο ΒΗΜΑ:

Αφαιρέστε τα κεφτεδάκια από τη σχάρα και προσθέστε τα απαλά στη σάλτσα μπάρμπεκιου με τη λαβίδα και έπειτα ανακατέψτε καλά. Σερβίρετε τα κεφτεδάκια ζεστά.


 


Καλή σας όρεξη!


ΠΗΓΗ : www.traegergrills.gr