Μοσχαράκι κοκκινιστό σε ψησταριά υγραερίου

 

Ποιος δεν αγάπησε το τέλειο μοσχαρίσιο κοκκινιστό της μαμάς;

Δείτε την συνταγή για ακόμα πιο νόστιμο κοκκινιστό με τρυφερές πατάτες και καρότα baby, σβησμένα με μαύρη μπύρα, μαγειρεμένο εξ' ολόκληρου στην ψησταριά σας.

Ετοιμαστείτε για ένα υπέροχο ταξίδι γεύσης !

 

 

Υλικά για μαγείρεμα

 

2,5 kg χτένι μοσχαρίσιο σε χοντρά κομμάτια
½ kg πατάτες baby 
20gr πελτέ ντομάτας
15 gr Μέλι
10 καρότα baby 
330ml μαύρη μπύρα
3 σκελίδες σκόρδο
1 κρεμμύδι  λευκό
Δεντρολίβανο
Θυμάρι
500ml-1lt Ζωμό μοσχάρι
Ελαιόλαδο
Αλάτι
Πιπέρι

 

    

 

Απαραίτητα εργαλεία

 

Μαντεμένια Κατσαρόλα - Dutch Oven Outdoorchef

Ξύλο κοπής

Μαχαίρι Premium Outdoorchef

Γάντι για Μπάρμπεκιου

 

 

 

Ξεκινάμε

 

Μαγείρεμα

 

  1. Απλώνουμε το μοσχάρι στο ξύλο κοπής και με το σπρέϊ λαδιού ψεκάζουμε ελαιόλαδο, απλώνουμε με τα χέρια να πάει παντού.
  2. Πασπαλίζουμε το κρέας με αλάτι και πιπέρι από όλες τις πλευρές, το αφήνουμε στην άκρη.
  3. Πλένουμε τις πατάτες baby, και τις περνάμε από ένα ξυλάκι για σουβλάκι, κατά μήκος, λίγο κάτω από την μέση. Με ένα μαχαίρι τις χαράζουμε βαθιά σε φετούλες μέχρι να φτάσουμε στο ξυλάκι. Επαναλαμβάνουμε το ίδιο για όλες τις πατάτες.
  4. Καθαρίζουμε τα καρότα εξωτερικά με αποφλοιωτή.
  5. Καθαρίζουμε και τεμαχίζουμε το κρεμμύδι σε χοντρά κομμάτια και το σκόρδο
  6. Βάζουμε την σχάρα σε άμεσο ψήσιμο και σοτάρουμε το κρέας όλες τις πλευρές. Αν διαθέτετε μαντεμένια σχάρα διαμάντι χρησιμοποιήστε την για να δώσετε στο κρέας το υπέροχο αυτό αποτύπωμα 
  7. Αφού πάρει χρώμα το κρέας το βγάζουμε από την σχάρα και το τοποθετούμε στο Dutch Oven
  8. Ρίχνουμε λίγο ελαιόλαδο και βάζουμε το μαντεμένιο σκεύος πάνω στην σχάρα.
  9. Προσθέτουμε το σκόρδο, το κρεμμύδι, το θυμάρι, το δεντρολίβανο και τον πελτέ.
  10. Αφήνουμε το σκεύος ξεσκέπαστο και μόλις πάρει βράση, σβήνουμε με μαύρη μπύρα και την αφήνουμε να εξατμιστεί 
  11. Προσθέτουμε τις πατάτες και τα καρότα.
  12. Αφαιρούμε το σκεύος από την σχάρα και γυρίζουμε την χοάνη σε έμμεσο ψήσιμο.
  13. Επανατοποθετούμε το σκεύος πίσω στην σχάρα
  14. Προσθέτουμε ζωμό τόσο που να καλύψει το φαγητό μέχρι την μέση
  15. Τέλος προσθέτουμε και το μέλι
  16. Κλείνουμε το καπάκι της ψησταριάς και αφήνουμε το φαγητό να πάρει μια πρώτη βράση (θερμοκρασία σχάρας 180-200 βαθμοί) για να τοποθέσουμε και το καπάκι στο μαντεμένιο σκεύος
  17. Η θερμοκρασία της σχάρας για τις επόμενες 2 ώρες θα πρέπει να είναι στους 160 βαθμούς
  18. Μόλις μαλακώσει το μοσχάρι, ανεβάζουμε την θερμοκρασία της σχάρας στο μέγιστο, ανοίγουμε το καπάκι από το σκεύος και βράζουμε έως ότου μειωθούν τα υγρά. 

 

Καλή απόλαυση!