Veggie Bowl με Dressing Ταχίνι σε Ψησταριά Υγραερίου

 

Μια υπέροχη συνταγή με φρέσκα λαχανικά, ψημένα στο Barbeque που θα σας εκπλήξει. Αυτό το Veggie Bowl με Dressing Ταχίνι είναι εκπληκτικά  υγιεινό και  νόστιμο και θα σας κρατήσει δυνατούς όλη την ημέρα.

 

Υλικά για Μαγείρεμα

 

200γρ. Kale
2 Γλυκοπατάτες
6 μικρά καρότα
6-7 φούντες μπρόκολο
1 λεμόνι
2 παντζάρια
Φρέσκο θυμάρι
1 σκελίδα σκόρδο
8-10 ντοματίνια
Ελαιόλαδο
200 gr βούτυρο
Αλάτι
Πιπέρι

 

Για το ταχίνι Dressing

 

100γρ ταχίνι (ή ταχίνι με μέλι)
20γρ φυστικοβούτυρο
20ml maple syrup
80ml extra παρθένο ελαιόλαδο
20ml νερό 
10ml χυμό λεμόνι
Aλάτι 
Πιπέρι

 

  

 

Απαραίτητα Εργαλεία 

 

Μαντεμένια πλάκα ψησίματος

Ξύλο κοπής

Μαχαίρι κουζίνας

Σπρέϊ Λαδιού

 

 

 

Ξεκινάμε

 

Μαγείρεμα

  1. Βράζουμε τις γλυκοπάτατες σε κατσαρόλα με νερό, περίπου για  20 λεπτά ή μέχρι να μαλακώσουν
  2. Με ένα αποφλιωτή καθαρίζουμε τα καρότα
  3. Αποφλιώνουμε και τα παντζάρια,τα τοποθετούμε σε ξύλο κοπής  και τα κόβουμε με ένα μαχαίρι, σε μικρότερα τεμάχια πάντα στο ίδιο μέγεθος ώστε να εξασφαλίσουμε σωστό ψήσιμο
  4. Μεταφέρουμε σε ένα ταψάκι τα παντζάρια τα καρότα και το μπρόκολο και ρίχνουμε φρέσκο θυμάρι, αλάτι, πιπέρι την σκελίδα του σκόρδου και ψεκάζουμε ελαιόλαδο με Σπρέϊ Λαδιού
  5. Ανάβουμε την ψησταριά και ρυθμίζουμε την θερμοκρασία στους 190-200 βαθμούς σε έμμεσο ψήσιμο
  6. Τοποθετούμε μέσα στην σχάρα μας το ταψάκι με τα λαχανικά και ψήνουμε με κλειστό καπάκι
  7. Ο χρόνος για καρότα και παντζάρια είναι περίπου 15 λεπτά ενώ για το μπρόκολο 8-10 λεπτά ή έως ότου μαλακώσουν ελαφρώς
  8. Στο μεταξύ κόβουμε τα ντοματίνια κατά μήκος σε 2 κομμάτια και τα αρωματίζουμε με βότανα της αρεσκεία μας
  9. Κόβουμε και το Kale όπως ακριβώς θα κόβαμε και ένα μαρούλι 
  10.  Εφόσον είναι έτοιμα τα λαχανικά τα αφαιρούμε απο την ψησταριά, τυλίγουμε μόνο το μπρόκολο με μεμβράνη 
  11. Κόβουμε σε φέτες την βρασμένη γλυκοπατάτα, με την φλούδα
  12. Γυρίζουμε την χοάνη της ψησταριά μας και πάμε για άμεσο ψήσιμο 
  13. Τοποθετούμε μαντεμένια πλάκα ψησίματος στην σχάρα μας και ανεβάζουμε την θερμοκρασία στους 280-300 βαθμούς
  14. Ρίχουμε στην καυτή μαντεμένια πλάκα λίγο βούτυρο λίγα κλοναράκια θυμάρι και ξεκινάμε να τοποθετούμε τα λαχανικά μας, εκτός απο τα καρότα και τα πατζάρια, μέχρι να πάρουν χρώμα απο όλες τις πλευρές.  Αν χρειαστεί προσθέτουμε λίγο βούτυρο ακόμα 
  15. Μεταφέρουμε τα λαχανικά απο την μαντεμένια πλάκα σε σκεύος.
  16. Ξαναρίχνουμε λίγο βούτυρο και τοποθετούμε και τα παντζάρια με τα καρότα ρίχνοντας λίγο μέλι, μόλις είναι έτοιμα τα αφαιρούμε και αυτά 
  17. Τέλος τοποθετούμε στην μαντεμένια πλάκα ψησίματος και το kale, με αλάτι, πιπέρι και λίγο χυμό λεμόνι για να πάρει και αυτό λίγο χρώμα
     

 

        

 

Dressing από Ταχίνι 

 

  • Τοποθετούμε σε ένα μπολ όλα τα υλικά
  • Αναμιγνύουμε ώστε να αποκτήσει μια ομοιόμορφη υφή

 

 

Τοποθετούμε τα ψημένα μας λαχανικά σε ένα βαθύ μπολ και ρίχνουμε απο πάνω το βελούδινο Dressing απο Ταχίνι. 

 

 

Καλή όρεξη!