Βέλγικη βάφλα με καπνιστή blueberry sauce για τη γιορτή της μητέρας

Η γιορτή της μητέρας είναι η τέλεια ευκαιρία να δείξεις την αγάπη σου με μια γευστική έκπληξη! Τι πιο νόστιμο από βέλγικη βάφλα με καπνιστή blueberry sauce; Αυτή η συνταγή είναι ιδανική για το πρωινό της ημέρας και θα δώσει στην οικογενειακή ατμόσφαιρα μια γλυκιά πινελιά. Μοιράσου το με τη μαμά και δείξε της πόσο την εκτιμάς με αυτή τη μοναδική γεύση!
Υλικά
Για την καπνιστή blueberry sauce:
1 φλιτζάνι άγρια μύρτιλλα
Χυμός από 1/2 λεμόνι
1/2 φλιτζάνι ζάχαρη
Για την βέλγικη βάφλα:
1 1/2 φλιτζάνι αλεύρι για όλες τις χρήσεις
2 κουταλιές ζάχαρη
1 κουταλάκι του γλυκού μπέικιν πάουντερ
1/4 κουταλάκι αλάτι
1 1/4 φλιτζάνι γάλα
3 αυγά
3 κουταλιές λιωμένο βούτυρο
Για το σερβίρισμα:
Σαντιγί
Εκτέλεση
Βήμα 1:
Ξεκινήσε ρυθμίζοντας τη θερμοκρασία της ψησταριάς στους 107°C, και αφήσε να προθερμανθεί για περίπου 15 λεπτά. Για ακόμα καλύτερη γεύση, αν υπάρχει η δυνατότητα, επίλεξε το Super Smoke, για να προσθέσετε έξτρα άρωμα.
Βήμα 2:
Στο μεταξύ, μπορείς να ετοιμάσεις την καπνιστή blueberry sauce. Απλώσε τα μύρτιλλα σε ένα ταψί με λαβή, φροντίζοντας να είναι σε μονή στρώση για να καπνιστούν ομοιόμορφα.
Βήμα 3:
Τοποθέτησε το ταψί με τα μύρτιλλα απευθείας στις σχάρες της ψησταριάς, κλείσε το καπάκι και αφήσε τα να καπνιστούν για περίπου 30 λεπτά, έτσι ώστε να αποκτήσουν τη μοναδική γεύση του καπνού.
Βήμα 4:
Όταν τα μύρτιλλα είναι έτοιμα, βγάλε τα από το ταψί και βάλε τα σε ένα μαντεμένιο σκεύος. Τώρα, αυξήσε τη θερμοκρασία της ψησταριάς στους 260°C και αφήσε να προθερμανθεί για 15 λεπτά.
Βήμα 5:
Προσθέσε το χυμό λεμονιού και τη ζάχαρη στο μαντεμένιο τηγάνι με τα μύρτιλλα και βράσε σε μέτρια φωτιά. Όταν η σάλτσα αρχίσει να πήζει, μείωσε τη θερμοκρασία σε χαμηλή και αφήσε τη να σιγοβράσει για 15 λεπτά, μέχρι να πάρει τη μορφή σιροπιού.
Βήμα 6:
Άλλειψε το εσωτερικό μιας μαντεμένιας βαφλιέρας με λίγο λάδι ή βούτηρο και τοποθέτησε την απευθείας στις σχάρες της ψησταριάς για να προθερμανθεί.
Βήμα 7:
Σε ένα μεσαίο μπολ, προσθέσε το αλεύρι, τη ζάχαρη, το μπέικιν πάουντερ και το αλάτι. Σε ένα ξεχωριστό μπολ, χτύπησε το γάλα και τα αυγά.
Βήμα 8:
Προσθέσε το μείγμα γάλακτος στο ξηρό μείγμα και ανακάτεψε απαλά για να μην το παρακάνεις. Μόλις το γάλα ενσωματωθεί πλήρως, πρόσθεσε το λιωμένο βούτυρο και ανακάτεψε μέχρι να γίνει ένα ομοιογενές μείγμα.
Βήμα 9:
Μόλις το μείγμα είναι έτοιμο, ρίξε το σε δόσεις στη βαφλιέρα. Κλείσε τη βαφλιέρα και το καπάκι της ψησταριάς και ψήσε τις βάφλες για περίπου 10 λεπτά, φροντίζοντας να τις γυρίσεις στο μέσο του χρόνου για τέλεια ψημένες βάφλες.
Βήμα 10:
Αφαίρεσε τις βάφλες από τη σχάρα και σέρβιρε με την καπνιστή σάλτσα από μύρτιλλα και λίγη σαντιγί, κατά προτίμηση. Καλή απόλαυση!