γλειφιτζούρια απο μπουτάκια κοτόπουλου

 

ΓΛΕΙΦΙΤΣΟΥΡΙΑ ΑΠΟ ΜΠΟΥΤΑΚΙΑ ΚΟΤΟΠΟΥΛΟΥ

 

Η εκτέλεση της συνταγή για γλειφιτζούρια κοτόπουλου ίσως σας φανεί πως είναι μια χρονοβόρα διαδικασία, όμως το γευστικό τους αποτέλεσμα θα σας δικαιώσει αφού είναι εξαιρετικά ζουμερό κοτόπουλο εσωτερικά και crispy πέτσα εξωτερικά.

 
 

ΥΛΙΚΑ

 

12 μπουτάκια κοτόπουλου

1 κουταλάκι του γλυκού πιπέρι

1 κουταλάκι του γλυκού αλάτι

Καρύκευμα Traeger Pork and Poultry

Σάλτσα Bbq Traeger Sugar Lips

 

 

Απαραίτητα εργαλεία 

 

Κάρβουνα Μπρικέτες 

Ξύλα Καπνίσματος με Άρωμα Hickory 
Δοχείο Εκκίνησης για Κάρβουνα
Θερμόμετρο Gourmet Check
Ψαλίδι για πουλερικά

 

 

προετοιμασία για γλειφιτσούρια μπουτάκια κοτόπουλο  μπουτάκια κοτόπουλου  lolipop μπουτάκια κοτόπουλο

 

 

Ξεκινάμε

 

Μαγείρεμα

 

  1. Παίρνουμε τα μπουτάκια από το κοτόπουλο και  κόβουμε τους τένοντες με ένα ψαλίδι για πουλερικά ώστε να αφαιρέσουμε το πάνω μέρος 
  2. Βάζουμε τα μπουτάκια στα μπαχαρικά, το αλάτι , το πιπέρι και το Traeger pork & poultry, και τα αφήνουμε εκεί για 30-40 λεπτά να καθίσουν τα αρώματα!
  3. Προετοιμάζουμε την ψησταριά κάρβουνου για έμμεσό ψήσιμο- κάπνισμα τοποθετώντας τα μπούτια περιμετρικά́ και τις μπρικέτες στο κέντρο ! 
  4. Όταν η θερμοκρασία στο ύψος της σχάρας ψησίματος, φτάσει μεταξύ́ 130-140 βαθμούς βάζουμε τα ξύλα Καπνίσματος με Άρωμα Hickory για να δώσουμε καπνιστή γεύση και άρωμα στα ‘’γλειφιτζούρια’’ μας  
  5. Κρατάμε το καπάκι κλειστο για 35-40 λεπτά αλλά κάθε 10 λεπτά αλλάζουμε φορά στο καπάκι 90 μοίρες χωρίς να το ανοίγουμε ,για να πετύχουμε κυκλοφορία αέρα σε όλα τα μπουτάκια και ομοιόμορφο ψήσιμο περιμετρικά ! 
  6. Στη μισή ώρα περίπου ταυτόχρονα με το ψήσιμο ζεσταίνουμε τη bbq sauce στο μάτι της κουζινας σε ένα κατσαρολάκι.
  7. Μετράμε την εσωτερική θερμοκρασία στο κοτόπουλο με την βοήθεια ένος θερμομέτρου ώστε όταν φτάσει στους 72 βαθμούς ανοίγουμε το καπάκι και βουτάμε τα μπουτάκια στη ζέστη bbq sauce ένα-ένα και ξανατοποθετούμε μέσα στην ψησταριά !
  8. Κλείνουμε το καπάκι και ανοίγουμε όλους τους αεραγωγούς για να ανεβάσουμε κι άλλο τη θερμοκρασία για να καραμελώσει καλά η bbq sauce και να ξεροψηθει η πέτσα ! 
  9. Χρησιμοποιείστε ένα δοχείο εκκίνησης ώστε να προσθέσετε ήδη αναμμένες μπρικετες ή κάρβουνα. 
  10. Έτσι μένουν για άλλα 20 λεπτά μέχρι η εσωτερική θερμοκρασία να δειξει 78-80 βαθμούς

 

 

μπουτάκια κοτόπουλου στην ψησταριά   μπουτάκια κοτόπουλο ψήσιμο

 

Καλή επιτυχία και καλή απόλαυση !!!