Το να διατηρείτε τη ψησταριά σας καθαρή δεν αφορά μόνο την εμφάνιση αλλά είναι απαραίτητο για τη σωστή λειτουργία της. Μια καθαρή ψησταριά Traeger κάνει πιο υγιεινό το ψήσιμο και διασφαλίζει ότι η τη σωστή λειτουργία της.


ΠΟΙΟΣ ΕΙΝΑΙ Ο ΚΑΛΥΤΕΡΟΣ ΤΡΟΠΟΣ ΓΙΑ ΝΑ ΚΑΘΑΡΙΣΕΤΕ ΜΙΑ ΨΗΣΤΑΡΙΑ;

Αν και οι ακριβείς λεπτομέρειες για τον καθαρισμό της ψησταριάς σας μπορεί να διαφέρουν ανάλογα με τον τύπο της ψησταριάς, τα βασικά παραμένουν τα ίδια.

Βεβαιωθείτε ότι η σχάρα σας είναι εντελώς κρύα.

Ψεκάστε τη σχάρα του γκριλ και το εσωτερικό της ψησταριάς με ένα φυσικό καθαριστικό.

Αφαιρέστε τις σχάρες και καθαρίστε και τις δύο πλευρές.

Συνιστούμε να ΜΗΝ χρησιμοποιείτε συρμάτινες βούρτσες, αλλά να χρησιμοποιείτε πανί καθαρισμού ή χαρτί κουζίνας.

Απορρίψτε το παλιό αλουμινόχαρτο ή τους δίσκους αλουμινίου που είναι πάνω από τον διαχύτη θερμότητας.

Αφαιρέστε το δίσκο συλλογής υγρών και το διαχύτη θερμότητας.

Αδειάστε τα pellets από τη χοάνη.

Σκουπίστε καλά το εσωτερικό της ψησταριάς, το δοχείο καύσης και τη χοάνη, φροντίζοντας να μαζέψετε όσο το δυνατόν περισσότερο υπολειμματικό πριονίδι.

Τρίψτε το εσωτερικό της καμινάδας (αν διαθέτει η ψησταριά σας). Και πάλι, συνιστούμε να μην χρησιμοποιείτε συρμάτινες βούρτσες. Αντίθετα, χρησιμοποιήστε ένα πανί καθαρισμού ή χαρτί κουζίνας.

Ψεκάστε το εσωτερικό και το εξωτερικό της ψησταριάς με το εντελώς φυσικό καθαριστικό Traeger και αφήστε το να μουλιάσει για αρκετά λεπτά πριν το σκουπίσετε με χαρτί κουζίνας ή πανί καθαρισμού.
*Αν και σας προτείνουμε το Traeger All Natural Cleaner , μπορείτε επίσης να χρησιμοποιήσετε οποιοδήποτε μη χημικό καθαριστικό ή ένα μείγμα αραιωμένου σαπουνιού πιάτων, νερού και ξιδιού.
ΣΗΜΕΙΩΣΗ: ΜΗΝ καθαρίζετε το θερμοστοιχείο ή το RTD εκτός εάν υπάρχει συσσώρευση λίπους πάνω του που πρέπει να αφαιρεθεί.

Τέλος, τοποθετήστε ξανά όλα τα εξαρτήματα, συμπεριλαμβανομένου του διαχύτη θερμότητας, της δοκιμής σταγόνας, των επενδύσεων/φύλλων δίσκου σταγόνων, των νέων επενδύσεων κάδου και των σχαρών της ψησταριάς, και είστε έτοιμοι!


ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΚΑΘΑΡΙΣΕΤΕ ΤΗ ΨΗΣΤΑΡΙΑ ΣΑΣ;

Ναι, υποτίθεται ότι πρέπει να καθαρίζετε τη σχάρα σας σε τακτική βάση. Οι ψησταριές πέλλετ διαφέρουν από τις ψησταριές αερίου που μπορεί να έχετε συνηθίσει. Η καθαριότητα του γκριλ στις ψησταριές πέλλετ έχει τεράστια επίδραση στην όλη εμπειρία σας. Εάν δεν καθαρίσετε τη σχάρα σας, μπορεί να αντιμετωπίσετε προβλήματα με την ανάφλεξη και τη διατήρηση της θερμοκρασίας, καθώς και με ανομοιόμορφα και άσχημα μαγειρεμένα φαγητά.

ΠΟΤΕ ΝΑ ΚΑΘΑΡΙΣΕΤΕ ΜΙΑ ΨΗΣΤΑΡΙΑ

Θα πρέπει να σκουπίζετε τη σχάρα σας και να ξύνετε τα τρόφιμα από τις σχάρες σας κάθε φορά που τη χρησιμοποιείτε, αλλά πρέπει να κάνετε βαθύτερο καθάρισμα κάθε δύο με τρία ψησίματα (τουλάχιστον, κάθε 20 ώρες μαγειρέματος).


ΜΕΤΑ ΑΠΟ ΚΑΘΕ ΧΡΗΣΗ: ΚΑΘΑΡΙΣΤΕ ΤΙΣ ΣΧΑΡΕΣ ΤΗΣ ΨΗΣΤΑΡΙΑΣ ΣΑΣ

Εάν το φαγητό σας άγγιξε τις σχάρες του γκριλ, έχετε μερικές επιλογές για να καθαρίσετε τη σχάρα σας.

Η πρώτη επιλογή είναι με ένα φυσικό καθαριστικό που δεν περιέχει επιβλαβείς χημικές ουσίες. Αφήστε τη σχάρα να κρυώσει, στη συνέχεια αφαιρέστε και ψεκάστε τις σχάρες του γκριλ με ένα φυσικό διάλυμα καθαρισμού. Τρίψτε τις σχάρες με μια βούρτσα με νάιλον τρίχες της Traeger, ένα πανί μιας χρήσης ή χαρτί κουζίνας.

Εάν δεν έχετε φυσικό διάλυμα καθαρισμού, μπορείτε να χρησιμοποιήσετε ένα κρεμμύδι ή λεμόνι για να καθαρίσετε τις σχάρες σας. Όσο οι σχάρες είναι ακόμα ζεστές, τρίψτε κατά μήκος τους μισό κρεμμύδι ή λεμόνι. Εάν οι σχάρες είναι ιδιαίτερα βρώμικες, βουτήξτε το μισό λεμόνι σε αλάτι για να το βοηθήσετε να ξύσει τα σωματίδια φαγητού ή ψεκάστε τις σχάρες του γκριλ με αποσταγμένο ξύδι πριν το τρίψετε.

ΚΑΘΕ ΛΙΓΑ ΜΑΓΕΙΡΕΜΑΤΑ: ΚΑΘΑΡΙΣΤΕ ΤΟ ΕΣΩΤΕΡΙΚΟ ΤΗΣ ΨΗΣΤΑΡΙΑΣ ΣΑΣ

Τουλάχιστον, κάθε 20 ώρες μαγειρέματος, θα πρέπει να κάνετε βαθύτερο καθαρισμό. Απορρίψτε το παλιό αλουμινόχαρτο ή τις επενδύσεις του δίσκου και αφαιρέστε το δίσκο συλλογής υγρών και το διαχύτη θερμότητας. Αδειάστε τη χοάνη σας και σκουπίστε με ηλεκτρική σκούπα στάχτης το εσωτερικό της ψησταριάς, του κάδου και της χοάνης. Τρίψτε το εσωτερικό της καμινάδας (αν έχετε) με πανί ή χαρτί κουζίνας. Ψεκάστε το εσωτερικό και το εξωτερικό της ψησταριάς με το καθαριστικό σας διάλυμα και αφήστε το να μουλιάσει. Σκουπίστε με ένα πανί μιας χρήσης ή χαρτί κουζίνας.

ΚΑΘΕ ΤΡΕΙΣ ΜΗΝΕΣ: ΚΑΘΑΡΙΣΤΕ ΤΟ ΕΞΩΤΕΡΙΚΟ ΤΗΣ ΨΗΣΤΑΡΙΑΣ ΣΑΣ

Φροντίστε το εξωτερικό της ψησταριάς σας τουλάχιστον τέσσερις φορές το χρόνο ή ακόμα πιο συχνά εάν δεν έχετε κάλυμμα ψησταριάς.

Πριν καθαρίσετε το εξωτερικό της ψησταριάς σας, αποσυνδέστε την από την πρίζα και βεβαιωθείτε ότι είναι δροσερή στην αφή, ώστε να μην καείτε. Καθαρίστε τυχόν εμφανή λίπη από το εξωτερικό της ψησταριάς με ένα πανί μιας χρήσης και ζεστό, σαπουνόνερο. Τέλος, εφαρμόστε ένα υψηλής ποιότητας κερί αυτοκινήτου στην εξωτερική επιφάνεια της ψησταριάς για να την προστατέψετε από τα καιρικά στοιχεία.

Χρησιμοποιείτε μόνο μη λειαντικά καθαριστικά και μαξιλάρια καθαρισμού στην εξωτερική επιφάνεια της ψησταριάς σας. Τα λειαντικά καθαριστικά θα μπορούσαν να προκαλέσουν γρατσουνιές που θα μπορούσαν να οδηγήσουν σε σκουριά.

ΚΑΘΕ ΕΞΙ ΜΗΝΕΣ: ΕΠΙΘΕΩΡΗΣΤΕ ΚΑΙ ΚΑΘΑΡΙΣΤΕ ΤΟ ΛΙΠΟΣ

Δύο φορές το χρόνο, θα πρέπει να ελέγχετε και να καθαρίζετε τον οδηγό του λίπους. Εάν χρησιμοποιείτε τη ψησταριά σας πολλές φορές την εβδομάδα, επιλέξτε να το κάνετε πιο συχνά.

Αρχικά, αποσυνδέστε τη ψησταριά και αφήστε τη να κρυώσει σε θερμοκρασία δωματίου. Μόλις κρυώσει η ψησταριά σας, αφαιρέστε τον διαχύτη και αφήστε τον στην άκρη. Χρησιμοποιώντας ένα μη μεταλλικό εργαλείο (π.χ. ένα ξύλινο κουτάλι ή ένα ραβδί ανάδευσης χρώματος που δεν θα γρατσουνίσει τη σχάρα σας), ξύστε λίπος από την αποστράγγιση στο κάτω μέρος του δίσκου συλλογής υγρών και του σωλήνα που οδηγεί στον κάδο λίπους.

Καθαρίστε τυχόν υπολείμματα λίπους με χαρτί κουζίνας ή πανιά μιας χρήσης (δεν θα θέλετε να μπουν αυτά στο πλυντήριο σας). Χρησιμοποιήστε το ίδιο μη μεταλλικό εργαλείο για να ξύσετε τον κάδο λίπους και το χαρτί για να αφαιρέσετε το υπόλοιπο γράσο.


ΤΙ ΕΡΓΑΛΕΙΑ ΧΡΕΙΑΖΕΣΤΕ ΓΙΑ ΝΑ ΚΑΘΑΡΙΣΕΤΕ ΜΙΑ ΨΗΣΤΑΡΙΑ;

Γνωρίζετε ήδη ότι χρειάζεστε τα κατάλληλα εργαλεία για να ψήσετε υπέροχο φαγητό. Επομένως, δεν αποτελεί έκπληξη το γεγονός ότι χρειάζεστε τα κατάλληλα εργαλεία για να διατηρήσετε τη ψησταριά σας καθαρή.

ΠΑΝΙΑ ΜΙΑΣ ΧΡΗΣΗΣ Ή ΧΑΡΤΙ ΚΟΥΖΙΝΑΣ ΒΑΡΕΩΣ ΤΥΠΟΥ

Η συσσώρευση λίπους και βρωμιάς στη σχάρα σας δεν είναι κάτι που θέλετε να μεταφέρετε στο πλυντήριό σας. Χρησιμοποιήστε βαμβακερά κουρέλια μιας χρήσης ή χαρτί κουζίνας βαρέως τύπου που μπορείτε να πετάξετε ή να κομποστοποιήσετε.

ΒΟΥΡΤΣΑ ΨΗΣΤΑΡΙΑΣ ΜΕ ΝΑΪΛΟΝ ΤΡΙΧΕΣ

Μην χρησιμοποιείτε ποτέ συρμάτινες βούρτσες στις σχάρες της ψησταριάς σας. Οι συρμάτινες τρίχες μπορεί να σπάσουν στη σχάρα και να καταλήξουν στο φαγητό σας.

Αντίθετα, χρησιμοποιήστε μια βούρτσα καθαρισμού BBQ με νάιλον τρίχες που δεν θα καταστρέψουν τις μαντεμένιες σχάρες σας. Θα εξακολουθήσει να αφαιρεί τυχόν επίμονα καμένα σωματίδια τροφίμων χωρίς να καταλήγουν σίρματα στο φαγητό σας. Βεβαιωθείτε ότι η σχάρα είναι δροσερή πριν τη χρησιμοποιήσετε.

ΚΑΘΑΡΙΣΤΙΚΟ ΓΚΡΙΛ

Συνιστούμε να χρησιμοποιείτε ένα πλήρως φυσικό, βιοδιασπώμενο καθαριστικό γκριλ όπως το Traeger All-Natural Grill Cleaner. Εφόσον το καθαριστικό γκριλ σας μπορεί να κόψει το λίπος και δεν περιέχει επιβλαβείς χημικές ουσίες -- που δεν θα θέλατε να καταπιείτε κατά λάθος -- μπορείτε να το χρησιμοποιήσετε για τη σχάρα σας.

ΜΠΟΡΕΙΤΕ ΝΑ ΧΡΗΣΙΜΟΠΟΙΗΣΕΤΕ ΕΝΑ ΚΡΕΜΜΥΔΙ ΓΙΑ ΝΑ ΚΑΘΑΡΙΣΕΤΕ ΤΙΣ ΣΧΑΡΕΣ ΤΟΥ ΓΚΡΙΛ;

Ακούγεται σαν παραμύθι παλιών συζύγων, αλλά ναι, μπορείτε να καθαρίσετε τις βρώμικες σχάρες με ένα κρεμμύδι. Τα κρεμμύδια έχουν φυσικές αντιβακτηριδιακές ιδιότητες και φυσικά οξέα που διαλύουν το τσόφλι που καίγεται στις σχάρες του γκριλ.

Αρχικά, ζεστάνετε τη σχάρα σας για 15 λεπτά, ώστε οι σχάρες να γίνουν ωραίες και ζεστές. Αυτό θα βοηθήσει τα σωματίδια τροφής να καούν. Εν τω μεταξύ, κόψτε ένα μεγάλο κρεμμύδι στη μέση. Μόλις ζεσταθεί η σχάρα, τρίψτε το κρεμμύδι κατά μήκος των σχάρων. Βοηθάει να χρησιμοποιήσετε ένα μακρύ πιρούνι ή κάτι παρόμοιο ως λαβή για το κρεμμύδι. Μπορείτε επίσης να χρησιμοποιήσετε μία ξύλινη ξύστρα σχάρας .

ΠΟΙΑ ΕΙΔΗ ΟΙΚΙΑΚΗΣ ΧΡΗΣΗΣ ΜΠΟΡΕΙΤΕ ΝΑ ΧΡΗΣΙΜΟΠΟΙΗΣΕΤΕ ΓΙΑ ΝΑ ΚΑΘΑΡΙΣΕΤΕ ΜΙΑ ΨΗΣΤΑΡΙΑ;

Εάν δεν έχετε καθαριστικό ψησταριάς από κατάστημα, πιθανότατα έχετε πράγματα στο σπίτι που μπορείτε να χρησιμοποιήσετε για να καθαρίσετε τη ψησταριά σας.

-Αποσταγμένο λευκό ξύδι
-Κρεμμύδια
-Λεμόνια
-Μαγειρική σόδα και ξύδι
-Σαπούνι πιάτων σε νερό