Αφράτα Pancakes µε Biscoff

Αν λατρεύεις τα γλυκά πρωινά, αυτά τα αφράτα pancakes με Biscoff θα γίνουν η νέα αγαπημένη σου συνήθεια! Μαλακά, μυρωδάτα και γεμάτα γεύση καραμέλας, είναι ιδανικά για brunch ή ένα γλυκό ξεκίνημα της μέρας.
Υλικά
200 γρ. αλεύρι για όλες τις χρήσεις (ή αλεύρι που φουσκώνει μόνο του)
2 κ.γ. μπέικιν πάουντερ
1/4 κ.γ. αλάτι
1 κ.σ. ζάχαρη
1 μεγάλο αυγό
250 ml γάλα
60 γρ. Biscoff spread (λιωμένο)
1 κ.γ. εκχύλισμα βανίλιας (προαιρετικά)
Λίγο βούτυρο ή ηλιέλαιο για το τηγάνι
Υλικά για το Biscoff Topping
60 γρ. Biscoff spread
2–3 κ.σ. γάλα
Εκτέλεση
Βήμα 1
Ʃε ένα μαντεμένιο σκεύος λιώστε το Biscoff spread στο πλαινό μάτι της ψησταριάς για περίπου 10-15 δευτερόλεπτα µέχρι να γίνει ρευστό. Ʃε ένα µεγάλο µπολ, ανακατέψτε καλά το γάλα, το αυγό, το λιωµένο Biscoff και τη βανίλια µέχρι να οµογενοποιηθούν
Βημα 2
Σε ένα άλλο μπολ, ανακάτεψε το αλεύρι, το μπέικιν πάουντερ, το αλάτι και τη ζάχαρη. Ρίξε τα στερεά υλικά στα υγρά και ανακάτεψε απαλά με ένα σύρμα ή σπάτουλα, μόνο μέχρι να ενωθούν. Μην ανακατέψεις παραπάνω λίγοι μικροί σβόλοι είναι εντάξει! Αυτό είναι το μυστικό για αφράτα pancakes. Άφησε τη ζύμη να ξεκουραστεί για 5 λεπτά.
Βημα 3
Ζεστάνετε την μαντεμένια plancha σε µέτρια προς χαµηλή φωτιά. Αλείψτε με το πινέλο το µε λίγο βούτυρο ή ηλιέλαιο . Ρίξε 1–2 κουταλιές από τη ζύμη και ψήσε για 2–3 λεπτά, μέχρι να εμφανιστούν φουσκάλες στην επιφάνεια και οι άκρες να σταθεροποιηθούν. Γύρισε με σπάτουλα και ψήσε 1–2 λεπτά ακόμη μέχρι να πάρουν χρυσαφένιο χρώμα. Συνέχισε με την υπόλοιπη ζύμη, κρατώντας τα έτοιμα pancakes ζεστά.
Βημα 4
Σε ένα μικρό μπολ, ανακάτεψε το Biscoff spread με το γάλα μέχρι να δημιουργηθεί μια λεία, ρευστή σάλτσα.
Βημα 5
Στοίβαξε τα ζεστά pancakes σε ένα πιάτο περιχυσε τα με τη ζεστή σάλτσα Biscoff. Πρόσθεσε κομμάτια φρούτων (όπως μπανάνα ή φράουλες) και πασπάλισε με τριμμένα μπισκότα Lotus Biscoff για έξτρα τραγανότητα!
Καλη Απόλαυση!