Το μυστικό για την τέλεια πίτσα.. είναι η τέλεια ζύμη! Και εμείς αυτό το μυστικό στο αποκαλύπτουμε.. δές τη συνταγή για την πιο τραγανή ζύμη για πίτσα! 


Υλικά:

  • Αλεύρι τύπου 00 675 γραμμάρια
  • Στιγμιαία μαγιά 8 γραμμάρια (2 1/4 κ.γ. γεμάτο)
  • Αλάτι ψιλό 11,5 γραμμάρια (2 1/4 κ.γ. κοφτό)
  • Χλιαρό νερό 425 ml
  • Μοτσαρέλα τριμμένη 1 κιλό
  • Ντομάτα σάλτσα 400 γρ
  • Βασιλικό φρέσκο 1 ματσάκι
  • Ελαιόλαδο
  • Αλάτι
  • Πιπέρι μαύρο


Εκτέλεση:


1ο Βήμα:

Σε ένα μπολ ρίχνουμε το αλεύρι και το αλάτι και αφού ανακατέψουμε καλά προσθέτουμε τη μαγιά. Κάνουμε μία τρύπα στη μέση, ρίχνουμε το νερό και ανακατεύουμε μέχρι να τραβήξει το αλεύρι όλο το νερό. Όσο ανακατεύουμε φροντίζουμε να μαζεύουμε το αλεύρι από τα τοιχώματα του μπολ.

2ο Βήμα:

Μεταφέρουμε τη ζύμη στον πάγκο μας και ζυμώνουμε καλά για περίπου 5'-10' έως ότου να γίνει λεία και αποκτήσει κάποια ελαστικότητα. Εάν κολλάει στα χέρια μας, τα αλευρώνουμε ελαφρώς κατά το ζύμωμα. Χωρίζουμε τη ζύμη σε 4 κομμάτια και σχηματίζουμε το κάθε κομμάτι σε μπάλα. Τοποθετούμε τις μπάλες σε ένα λαδωμένο ταψί (διατηρώντας κάποια απόσταση μεταξύ τους καθώς το μέγεθός τους θα διπλασιαστεί), ή ξεχωριστά σε λαδωμένα πλαστικά σκεύη ή zip-lock σακουλάκια. Σκεπάζουμε το ταψί ή τα σκεύη με μεμβράνη ή καπάκι αντίστοιχα και τα βάζουμε στο ψυγείο να φουσκώσουν και να ωριμάσουν για τουλάχιστον 48 ώρες και έως 4 ημέρες.


3ο Βήμα:

Δύο ώρες πριν φτιάξουμε τις πίτσες μας, βγάζουμε όσες μπάλες χρειαζόμαστε από το ψυγείο και τις μεταφέρουμε στον πάγκο μας. Με τη γροθιά μας πατάμε κάθε μπάλα προς τα κάτω να ξεφουσκώσει και μαζεύουμε το ζυμαράκι προς το κέντρο σχηματίζοντας ξανά μια μπάλα. Αλευρώνουμε ένα δίσκο και ακουμπάμε τις μπάλες μας, διατηρώντας για μία ακόμη φορά αρκετή απόσταση μεταξύ τους. Αλευρώνουμε λίγο το πάνω μέρος της κάθε μπάλας, σκεπάζουμε το ταψί μας με μεμβράνη και το αφήνουμε εκτός ψυγείου σε θερμοκρασία δωματίου. Μετά από 2 ώρες, οι μπάλες μας θα έχουν φουσκώσει και θα έχουν γίνει πολύ αφράτες και μαλακές.

4ο Βήμα:

Με μεγάλη προσοχή και με τη βοήθεια σπάτουλας ή κόφτη ζύμης, ξεκολλάμε τη ζύμη από το δίσκο και χωρίς να την 'σκάσουμε' αρχίζουμε να την ανοίγουμε σε πολύ καλά αλευρωμένη επιφάνεια εργασίας. Για αυτή τη ζύμη μπορούμε να διαλέξουμε οποιαδήποτε τεχνική ανοίγματος, λαμβάνοντας όμως υπόψη ότι η χρήση του πλάστη θα σκάσει τις (πολλές και μεγάλες) φουσκάλες που καταφέραμε να δημιουργήσουμε.

5ο Βήμα:

Βάζουμε τη σάλτσα, το κασέρι στο ζυμάρι και με το φτύαρι για πίτσα τη τοποθετόυμε στη ειδική πέτρα για πίτσα της για να ψηθεί.



6ο Βήμα:

Αφου ψήσουμε γι 4-6 λεπτά αφαιρούμε και κόβουμε με τον κόφτη για πίτσα... Καλή απόλαυση!