Smashed Cheese Burger Σουβλάκι

Ένα street food BBQ πιάτο που σπάει τα κλασικά! Το Burger Souvlaki Smash είναι ένας απίθανος συνδυασμός από ζουμερό μοσχαρίσιο κιμά, λιωμένο τυρί, τραγανό μπέικον και καπνιστή MayoMust sauce όλα τυλιγμένα σε τορτίγια και περασμένα σε ξύλινα σουβλάκια. Από την Plancha κατευθείαν στο πιάτο, με εγγυημένο εντυπωσιακό αποτέλεσμα.
Υλικά
1 κιλό κιμά μοσχαρίσιος (70% κρέας – 30% λίπος)
15 φέτες American cheese
20 φέτες μπέικον
1 MayoMust sauce
1 λευκό κρεμμύδι, ψιλοκομμένο
8 τορτίγιες
Αλάτι
Για το στήσιμο:
6 ξύλινα σουβλάκια BBQ
Εκτέλεση
Βήμα 1ο:
Ανοίγουμε μια τορτίγια και απλώνουμε από πάνω 100–110 γρ. κιμά, πιέζοντας καλά ώστε να καλύψει όλη την επιφάνεια. Από πάνω προσθέτουμε μία φέτα American cheese, δύο φέτες μπέικον, λίγη MayoMust sauce και λίγο ψιλοκομμένο κρεμμύδι. Τοποθετούμε δεύτερη τορτίγια και επαναλαμβάνουμε τη διαδικασία άλλη μία φορά, δημιουργώντας μια “τούρτα” burger.
Βήμα 2ο:
Μόλις ολοκληρωθεί η στρώση, πιέζουμε καλά με ένα Burgersmasher ανοξείδωτο για να ισιώσει και να φύγει ο αέρας. Σχηματίζουμε τετράγωνο κόβοντας περιμετρικά με το μαχαίρι, και κρατάμε τις άκρες εκεί τοποθετούμε τέσσερα μικρά ανοξείδωτα σουβλάκια. Την υπόλοιπη τετράγωνη “τούρτα” την κόβουμε σε τρία ίσα κομμάτια και τα ξαπλώνουμε.
Βήμα 3ο:
Περνάμε τρία ανοξείδωτα σουβλάκια με προσοχή μέσα από τα μεγάλα κομμάτια ώστε να κρατηθούν σταθερά και να γίνουν burger-souvlaki.
Βήμα 4ο:
Ψήνουμε όλα τα κομμάτια στην Plancha σε μέτρια φωτιά. Γυρνάμε προσεκτικά από όλες τις πλευρές και αφήνουμε να ψηθούν για περίπου 25–30 λεπτά μέχρι να πάρουν χρώμα και να λιώσει το τυρί.
Βήμα 5ο:
Σερβίρουμε με έξτρα MayoMust sauce από πάνω, και προαιρετικά με ψιλοκομμένο κρεμμύδι ή τουρσί.