Αναθεωρείστε για όσα γνωρίζατε για τα tacos... Αυτή η συνταγή ήρθε να απογειώσει την κλασσική παραδοσιακή συνταγή tacos γεμίζοντας τα με καπνιστά μοσχαρίσια μάγουλα για ακόμη μεγαλύτερη απόλαυση.


ΥΛΙΚΑ 

1 ½ κιλό μοσχαρίσια μάγουλα, καθαρισμένα και τριμαρισμένα από τις μεμβράνες


Seasoning Rub

1 φλιτζ. αλάτι

1 φλιτζ. καστανή ζάχαρη

1 κ.σ. σκόρδο σκόνη

1 κ.σ. κρεμμύδι σκόνη

1 κ.σ. τσίλι σκόνη

1 κ.σ. πιπέρι μαύρο

1 κ.σ. μουστάρδα σκόνη

2 κ.σ. πάπρικα γλυκιά

1 κ.σ. κόλιανδρο σκόνη

1 κ.γ. κύμινο σκόνη

1 κεφάλι σκόρδο, κομμένο στη μέση

1 μέτριο λευκό κρεμμύδι, κομμένο στα τέσσερα

500 ml ζωμός βοδινού


Για τα Tacos

20 μικρές τορτίγιες καλαμποκιού

1 ματσάκι φρέσκο κόλιανδρο, ή μαϊντανό ψιλοκομμένο

1 μικρό λευκό κρεμμύδι, ψιλοκομμένο

200 γρ. τυρί cheddar, λευκό, τριμμένο

Φέτες λάιμ, για το σερβίρισμα (προαιρετικά)


ΕΚΤΕΛΕΣΗ

Βήμα 1ο

Καθαρίζετε και τριμάρετε το λίπος και τις μεμβράνες από τα μοσχαρίσια μάγουλα. (Ιδανικά, τα παίρνετε καθαρισμένα και τριμαρισμένα από τον κρεοπώλη σας).


Βήμα 2ο

Στη συνέχεια καρυκεύετε με το πινέλο το Rub και αφήνετε να «σταθούν» για τουλάχιστον 15 λεπτά.


Βήμα 3ο

Ρυθμίζετε τη θερμοκρασία στην Traeger Pellet Grill στους 135°C και προθερμάνετε με κλειστό καπάκι για 15 λεπτά.


Βήμα 4ο

Αφου φτάσει στην επιθυμητή διαδικασία τοποθετείτε με τη λαβίδα  τα μοσχαρίσια μάγουλα απευθείας στις σχάρες της ψησταριάς. Εισάγετε το ενσωματωμένο θερμόμετρο κρέατος στο κέντρο ενός από τα μάγουλα. Κλείνετε το καπάκι και καπνίζετε μέχρι η εσωτερική θερμοκρασία να φτάσει τουλάχιστον τους 71 ˚C και να πάρουν χρώμα, για περίπου 2-2 ½ ώρες.


Βήμα 5ο

Μεταφέρετε τα μοσχαρίσια μάγουλα σε ένα βαθύ ταψί. Προσθέτετε το σκόρδο, το κρεμμύδι και τον ζωμό – θα πρέπει να έχετε 2,5 εκ. περίπου ζωμό στο ταψί.-


Βήμα 6ο

Σκεπάζετε το ταψί με αλουμινόχαρτο, το τοποθετείτε πάνω στις σχάρες του γκριλ, κλείνετε το καπάκι και ψήνετε, γυρνώντας τα μάγουλα μια φορά, μέχρι να μαλακώσουν αρκετά, για περίπου 4-5 ώρες ακόμη. (Εάν θέλετε να καπνίσετε τα μάγουλα κατά τη διάρκεια της νύχτας, ρυθμίζετε τη θερμοκρασία στην Traeger Pellet Grill στους 93°C και ελέγχετε ξανά το επόμενο πρωί. Η εσωτερική τους θερμοκρασία σε αυτό το τελικό στάδιο, πρέπει να είναι 98ο C.


Βήμα 7ο

Για τα tacos, κάνετε το κρέας από τα μοσχαρίσια μάγουλα pulled και τα σερβίρετε σε τορτίγιες καλαμποκιού με κόλιαντρο ή μαϊντανό, κρεμμύδι, τυρί cheddar τριμμένο και φέτες λάιμ. 


Καλή απόλαυση!


Ευχαριστούμε το Meat and Grill Stories και την Μυρσίνη Λαμπράκη για την καταπληκτική αυτή συνταγή!