Αρνίσια παϊδάκια με μαρινάδα

 

Σερβίρει: 4 μερίδες
Χρόνος προετοιμασίας: 45 λεπτά
Χρόνος ψησίματος: 12 λεπτά
Τεχνική ψησίματος: άμεσο ψήσιμο σε μέτρια θερμοκρασία
Απαραίτητα αξεσουάρ: βούρτσα, πινέλο σιλικόνης, σπρέυ λαδιού

Αρνίσια παϊδάκια με μαρινάδα

Τα αρνίσια παϊδάκια φημίζονται για το πόσο γευστικά είναι. Η μαρινάδα θα δώσει μια gourmet γλυκόξινη γεύση. Η συνταγή είναι για να εκτελεστεί σε ψησταριές υγραερίου αλλά μπορείτε να την εκτελέσετε και σε ψησταριά κάρβουνου ψήνοντας πάντα με κλειστό καπάκι και ελέγχοντας την θερμοκρασία.

Υλικά

8 αρνίσια παϊδάκια

Yλικά για τη μαρινάδα

3 σκελίδες σκόρδο, ψιλοκομμένο

1 πιπεριά πικάντικη ψιλοκομμένη

1/2 κουταλάκι του γλυκού αλάτι

ξύσμα από 1 λάιμ

1/4 φλιτζανιού χυμό λάιμ

1/4 φλιτζάνι sauce σόγιας

3 κουταλιές της σούπας μέλι

1 κουταλιά της σούπας ξύδι μηλίτη

1 κουταλιά της σούπας ξύδι βαλσάμικο

2 κουταλιές της σούπας ψιλοκομμένο φρέσκο ​​κόλιαντρο

Εκτέλεση

 

Σε ένα μικρό μπολ, ανακατέψτε μαζί όλα τα υλικά της μαρινάδας  μέχρι να διαλυθεί το μέλι. Τοποθετήστε τα αρνίσια παϊδάκια σε μια επανασφραγιζόμενη πλαστική σακούλα, προσθέστε τη μαρινάδα, σφραγίστε τη σακούλα και ανακατέψτε καλά ώστε να απλώσει η μαρινάδα σε όλα τα κομμάτια. Τοποθετήστε σε θερμοκρασία δωματίου για 1/2 ώρα, ή στο ψυγείο έως 8 ώρες.

Προθερμάνετε τη ψησταριά υγραερίου στο MEDIUM-HIGH για περίπου 7-10 λεπτά ή έως να φτάσει στους 220 βαθμούς Κελσίου. Καθαρίστε καλά τις μαντεμένιες σχάρες και αλείψτε φυτικό λάδι. Μειώστε τη φωτιά στο MEDIUM και τοποθετείστε τα παϊδάκια στη σχάρα, διατηρώντας τη μαρινάδα . Μαγειρέψτε για συνολικά 12 λεπτά, γυρίζοντας τρεις φορές. Την ίδια στιγμή,  τοποθετήστε την υπόλοιπη μαρινάδα σε μια μικρή κατσαρόλα και αφήστε να βράσει για 3-4 λεπτά ώστε να γίνει η συνοδευτική σας σάλτσα.

Σερβίρετε τα παϊδάκια σε ζεστό πιάτο και προσθέστε από πάνω λίγο από την καυτή σάλτσα μαρινάδας.