Απογειώστε το φετινό γιορτινό σας δείπνο μαγειρεύοντας την γαλοπούλα σας με γλάσο απο Whiskey στη ψησταριά σας... Ζουμερή στο εσωτερικό και τραγανή στο εξωτερικό είναι ο τέλειος συνδυασμός. 


Υλικά:

Γαλοπούλα:

1 γαλοπούλα

1/2 Φλιτζάνι βούτυρο λιωμένο

1/4 Φλιτζάνι TRAEGER FIN ΚΑΙ FEATHER


Whiskey Glazed:

2 κ.σ. βούτυρο 

1/2 φλιτζάνι Whiskey

3 κ.σ. καστανή ζάχαρη 

1/4 Φλιτζάνι μέλι

Αλάτι

Πιπέρι




Εκτέλεση:

Βήμα 1ο:

Όταν είστε έτοιμοι να μαγειρέψετε, ρυθμίστε τη θερμοκρασία της ψησταριάς σας στους 190°C. Ταυτόχρονα όσο θερμαίνεται η ψησταριά, ανακατεύουμε το λιωμένο βούτυρο και το μισό Traeger Fin and Feather Rub σε ένα μικρό μπολ. Περάστε τα χέρια σας μεταξύ της πέτσας και τους δέρματος και στη συνέχεια τοποθετήστε το μισό μείγμα κάτω από το δέρμα και απλώστε καλά κάνοντας μασάζ για να απλωθεί ομοιόμορφα σε όλο το στήθος. Απλώστε το υπόλοιπο βούτυρο πάνω από το δέρμα με το πινέλο στο στήθος και στα πόδια. Αλατοπιπερώστε το εξωτερικό του κρέατος και τοποθετήστε το υπόλοιπο Traeger Fin and Feather Rub στο φτερό τρίβοντας και σφίξτε τα πόδια της γαλοπούλας.


Βήμα 2ο:

Τοποθετήστε τη γαλοπούλα απευθείας στη σχάρα και ψήστε 20-25 λεπτά στους 190°C ή μέχρι η γαλοπούλα να αρχίζει να ροδίζει.


Βήμα 3ο:

Μειώστε τη θερμοκρασία στους 165°C και συνεχίστε το μαγείρεμα μέχρι η εσωτερική θερμοκρασία να καταγραψει 75°C. Για την ακριβέστερη μέτρηση της θερμοκρασίας χρησιμοποιείστε ένα θερμόμετρο και τοποθετήστε την βελόνα του θερμομέτρου σας στο παχύτερο μέρος του κρέατος.


Βήμα 4ο:

Όσο ψήνεται η γαλοπούλα, ανακατεύουμε τα υλικά για το γλάσο σε ένα μαντεμένιο κατσαρολάκι και το αφήνουμε να πάρει μια βράση. Αφήνουμε το γλάσο να σιγοβράσει για 15-20 λεπτά ή μέχρι να είναι αρκετά παχύρρευστο. Όταν δουμε ότι είναι έτοιμο, το αποσύρουμε από τη φωτιά και το αφήνουμε στην άκρη.


Βήμα 5ο:

Τα τελευταία δέκα λεπτά του μαγειρέματος, αλείφουμε το γλάσο στη γαλοπούλα με το πινέλο και ψήνουμε μέχρι να δέσει το γλάσο. Βγάζουμε τη γαλοπούλα από τη ψησταριά και την αφήνουμε να ξεκουραστεί για 10-15 λεπτά πριν να την κόψουμε. Καλή Απόλαυση!


✍️ Η συνταγή εκτελέστηκε σε ψησταριά Πέλλετ Traeger Pro 575. Οι χρόνοι και οι θερμοκρασίες που αναφέρθηκαν στην εκτέλεση της συνταγής είναι ενδεικτικοί και μπορείτε να τα προσαρμόσετε αναλόγως με τη συσκευή στην οποία θα εκτελέσετε τη συνταγή.