Εύκολο και γρήγορο ψητό κοτόπουλο στη ψησταριά με bbq sauce το οποίο θα καταπλήξει τους καλεσμένους σας για τη νοστιμιά του!

 

Απαραίτητα αξεσουάρ: BBQ Sauce, Πινέλο Σιλικόνης, Ψηφιακό Θερμόμετρο

 

ΥΛΙΚΑ

  • 2 τεμ. Κοτόπουλο ανοιχτό πεταλούδα χωρίς το κεντρικό κόκκαλο
  • 30γρ Αλάτι
  • 15γρ Πιπέρι
  • 10 γρ Πάπρικα γλυκιά
  • 8 γρ Μουστάρδα σε σκόνη
  • 3γρ Σκόρδο σε σκόνη
  • 300ml Traeger Signature BBQ Sauce

 

 

ΕΚΤΕΛΕΣΗ

  1. Ζητήστε από τον κρεοπώλη σας να ανοίξει το κοτόπουλο στη μέση και να αφαιρέσει το κεντρικό κόκκαλο (σπονδυλική στήλη).
  2. Ανακατέψτε όλα τα μπαχαρικά σε ένα δοχείο ώστε να γίνει ένα ομοιόμορφο μίγμα.
  3. Προθερμαίνουμε τη σχάρα σε έμμεσο ψήσιμο και στους 200-220 βαθμούς Κελσίου.
  4. Καλύψτε τα κοτόπουλα με την BBQ Sauce από 100ml στο κάθε κοτόπουλο και καρυκεύεστε πολύ καλά σε όλη την επιφάνεια το κοτόπουλο με το μίγμα που έχετε κάνει.
  5. Ψήστε στη σχάρα μέχρι η εσωτερική θερμοκρασία να φτάσει στο πιο χοντρό σημείο τους 76 βαθμούς Κελσίου.
  6. Λίγο πριν βγάλουμε τα κοτόπουλα αλείφουμε και την υπόλοιπη bbq sauce.
  7. Σερβίρουμε με συνοδευτικό της αρεσκείας μας. (Ψητές πατάτες, Τηγανιτές πατάτες, ψητά λαχανικά ή ότι άλλο σας αρέσει)