Δεν υπάρχει τίποτα καλύτερο από νόστιμα ζουμερά λαζάνια στο ΒΒQ μαγειρεμένα σε μαντεμένιο σκεύος για εκπληκτικό γευστικό αποτέλεσμα!

 

Υλικά για τον κιμά

 

2-3 κ.σ. ελαιόλαδο

1 κρεμμύδι

2 σκ. σκόρδο

1 κ.σ. δεντρολίβανο

1 κ.σ. θυμάρι

500 γρ. κιμά μοσχαρίσιο
70 γρ. πελτέ ντομάτας
250 γρ. κρασί κόκκινο
1 κύβο κότας
Αλάτι
Πιπέρι
400 γρ. ντομάτα κονκασέ
500 γρ. νερό
1/2 ματσάκι μαϊντανό
1/2 ματσάκι βασιλικό

 

Υλικά για τη μπεσαμέλ


120 γρ. βούτυρο
80 γρ. αλεύρι για όλες τις χρήσεις
1 λίτρο γάλα
1 πρέζα μοσχοκάρυδο
Αλάτι
Πιπέρι
50 γρ. Μοτσαρέλα , τριμμένη

 

Για τη σύνθεση


1-2 κ.σ. ελαιόλαδο
500 γρ. λαζάνια
250 γρ. Μοτσαρέλα , τριμμένη

 

Για το σερβίρισμα


Πιπέρι
1 κ.γ. ελαιόλαδο
Βασιλικό

 

 

Απαραίτητα Εργαλεία 


Μαντεμένια Κατσαρόλα - Dutch Oven Outdoorchef

Γάντι με Eπένδυση Σιλικόνης Outdoorchef

Ανοξείδωτη Σπάτουλα Outdoorchef

Μαντεμένιο Τηγάνι 26,04 Εκ. - Lodge

Mini Λαβή Σιλικόνης για Μαντεμένια Τηγάνια Μαύρη - Lodge

 

 

 

 

Ξεκινάμε

 

Προετοιμασία

 

  • Συγκεντρώνουμε  όλα τα υλικά και πάμε να ετοιμάσουμε τον κιμά και την μπεσαμέλ. 
  • Βάζουμε ένα  τηγάνι να κάψει με λίγο ελαιόλαδο και σοτάρουμε τον κιμά .
  • Στην συνέχεια ρίχνουμε το κρεμμύδι και το σκόρδο για να σοταριστούν και αυτά.
  • Αφού πρώτα δυναμώσουμε την φωτιά ρίχνουμε το κρασί και το αφήνουμε να εξατμιστεί.
  • Χαμηλώνουμε την θερμοκρασία και προσθέτουμε και την σάλτσα ντομάτας, τον πελτέ  και το νερό για να σιγοβράσουν.
  • Προσθέτουμε στο τέλος και τα μυρωδικα.

 

Προετοιμασία για την Μπεσαμέλ 

  • Σε μια κατσαρόλα λιώνουμε το βούτυρο
  • Ρίχνουμε το αλεύρι και προσθέτουμε λίγο λίγο γάλα  ανακατεύοντας για να μην σβολιάσει,
  • Μόλις δέσει η μπεσαμέλ προσθέτουμε αλάτι, πιπέρι, μοσχοκάρυδο και την μοτσαρέλα και ανακατεύουμε 

 

Τοποθετούμε στην μαντεμένια κατσαρόλα τα λαζάνια, τον κιμά την μπεσάμελ και την μοτσαρέλα για να κάνει ωραία ξεροψημένη κρούστα 

 

 

Μαγείρεμα 

 

 

Ψήσιμο στους 190 έμμεσα, 40 λεπτά με κλειστό καπάκι , 30 λεπτά ανοιχτό καπάκι και 5 λεπτά στους 250 για να ξεροψηθεί !