outdoorchef-brand-parousiasi-ascona


OUTDOORCHEF BRAND

ΟΙ ΠΑΡΑΜΕΤΡΟΙ ΠΟΥ ΟΔΗΓΟΥΝ ΣΤΗΝ ΕΠΙΤΥΧΙΑ

 

Όταν ο Mike Lingwood δημιούργησε τις ψησταριές υγραερίου σε μορφή χύτρας, 20 χρόνια πριν, είχε ως στόχο να δημιουργήσει κάτι καλύτερο από μία συνηθισμένη ψησταριά. Ονειρεύτηκε μία διαφορετική κουλτούρα μπάρμπεκιου, φέρνοντας στον κόσμο μία μοναδική εμπειρία υπαίθριου μαγειρέματος.

Οι ψησταριές υγραερίου σε μορφή χύτρας έγιναν παγκόσμια επιτυχία, κάνοντας την OUTDOORCHEF διάσημη. Καινοτομίες όπως το έξυπνο σύστημα με την χοάνη που αποτρέπει την δημιουργία αναφλέξεων μαζί με τη μεγάλη γκάμα αξεσουάρ δίνουν την δυνατότητα στους χρήστες να απολαμβάνουν μία διαφορετική εμπειρία μπάρμπεκιου.

Με την ολοκληρωμένη πλέον γκάμα ψησταριών υγραερίου, κάρβουνου και ρεύματος, η OUTDOORCHEF έχει αποκτήσει ένα μεγάλο μέρος των πωλήσεων της παγκόσμιας αγοράς. Οδηγούμενοι από την αυξανόμενη υστεροφημία της εταιρίας, οι μηχανικοί της OUTDOORCHEF επιδιώκουν έναν και μόνο στόχο : τη συνεχή ανάπτυξη της μπάρμπεκιου κουλτούρας με πάθος και ενθουσιασμό για καινοτομία.

 

 

Η ΙΣΤΟΡΙΑ ΤΗΣ ΕΠΙΤΥΧΙΑΣ
Οι ψησταριές υγραερίου OUTDOORCHEF kettle με το καινοτόμο σύστημα χοάνης


 

Η ιστορία της επιτυχίας της OUTDOORCHEF

 

 

MIKE LINGWOOD
ΜΙΑ ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΗ ΜΕ ΤΟΝ ΕΦΕΥΡΕΤΗ ΤΩΝ ΨΗΣΤΑΡΙΩΝ ΥΓΡΑΕΡΙΟΥ KETTLE

 
Πριν σχεδόν 25 χρόνια, ο Mike Lingwood εφηύρε την ψησταριά υγραερίου “kettle” και την ονόμασε “OUTDOOR CHEF”. Στόχος του ήταν να αναπτύξει ένα προϊόν που θα επέτρεπε στους ανθρώπους να μαγειρεύουν με ευκολία μια μεγάλη ποικιλία από υγιεινά τρόφιμα χωρίς αναφλέξεις. Το όραμα του ήταν να κάνει το μπάρμπεκιου μια χαλαρή και ποικίλη εμπειρία που θα φέρει τους ανθρώπους κοντά για να μοιράζονται στιγμές διασκέδασης και ξεγνοιασιάς.
 
Κύριε Lingwood, οι μεγάλες ιδέες προκαλούνται συχνά από κάποια ανάγκη. Αυτό συνέβη και με τις ψησταριές αερίου  “kettle”;
Όλα ξεκίνησαν με το πάρτι γενεθλίων της μικρότερης κόρης μου στις 21 Ιουνίου 1992. Ήθελα να προσφέρω στους επισκέπτες ένα τυπικό μπάρμπεκιου με λουκάνικα, μπιφτέκια κλπ. Καθώς είχα μόνο μια ψησταριά “kettle” με κάρβουνα στο σπίτι, λίγο πριν το πάρτι, αποφάσισα να αγοράσω ένα barbecue αερίου με πέτρες λάβας με την ελπίδα ότι αυτό θα μου επέτρεπε να ψήσω τα διάφορα τρόφιμα γρήγορα και χωρίς επιπλοκές. Αλλά έγινε λίγο φιάσκο. Πολλά τρόφιμα καίγονταν και υπήρχαν αναφλέξεις και σύννεφα καπνού. Ήμουν απογοητευμένος που δεν ήμουν σε θέση να ψήσω στη νέα ψησταριά όπως περίμενα. Αμέσως σκέφτηκα ότι πρέπει να υπάρχει ένας καλύτερος τρόπος ψησίματος με υγραέριο.

Πως σας ήρθε η ιδέα να μετατρέψετε μια ψησταριά κάρβουνου “kettle” σε υγραερίου;
Πρέπει να κάνω μια σύντομη παρέκκλιση εδώ. Το καλοκαίρι του 1988, μετακόμισα από την Αγγλία στην Ισπανία με την οικογένειά μου. Ένας καλός μου φίλος, ζούσε επίσης στην Ισπανία, ήταν fan του μπάρμπεκιου, αγαπούσε να μαγειρεύει νόστιμα πιάτα σε ψησταριά “kettle” με κάρβουνα. Δεν ενδιαφερόμουν για το ψήσιμο εκείνη την εποχή, ωστόσο, πήρα μαζί μου μια “kettle” κάρβουνου στην Ισπανία και σύντομα εξεικοιώθηκα με αυτό. Μετά το πάρτι γενεθλίων της κόρης μου, συνειδητοποίησα ότι θα ήταν δυνατό να συνδυάσουμε το σχήμα του βραστήρα (kettle) με έναν καυστήρα παέγιας - με άλλα λόγια, να μετατρέψουμε μια ψησταριά “kettle” με κάρβουνα, σε υγραερίου.

Πόσος καιρός χρειάστηκε για να έχετε τα πρώτα δείγματα;
Χρειάστηκε αρκετός χρόνος. Στην Ισπανία, τα καταστήματα διαθέτουν ένα ευρύ φάσμα διαφορετικών καυστήρων παέγιας. Η εύρεση του σωστού μεγέθους για να χωρέσει στον βραστήρα μου (kettle) ήταν εύκολη, αλλά πάντα είχα το ίδιο πρόβλημα - αναφλέξεις. Η επανάσταση ήρθε την ημέρα που βρήκα ένα παλιό κάδο πλυντηρίου στο σκουπίδια! Αφαίρεσα το κώνικο τμήμα και το έβαλα μέσα στον βραστήρα ως χοάνη, έτσι ο καυστήρας ήταν πλήρως καλυμμένος και αυτό εμπόδιζε τη δημιουργία αναφλέξεων. Την ανακάλυψη αυτή ακολούθησαν αρκετοί μήνες ανάπτυξης, κατά τη διάρκεια της οποίας δοκιμασα διαφορετικά σχήματα και μεγέθη χοάνης μέχρι να βρω το σωστό. Τότε είχα την ιδέα να διαιρέσω τη χοάνη. Η χοάνη δύο τεμαχίων δεν προστατεύει μόνο τον καυστήρα, αλλά επιτρέπει επίσης στο πάνω μέρος να περιστρέφεται για να συγκεντρώνει τη θερμότητα και να την κατευθύνει προς τα επάνω - έτσι δημιουργηθηκε το μοναδικό σύστημα χοάνης “OUTDOORCHEF”.

 

Ανακαλύψτε όλα τα προϊόντα της OUTDOORCHEF

Ψησταριές Υγραερίου

Ψησταριές Κάρβουνου

Ψησταριές Ηλεκτρικές

Αξεσουάρ Ψησίματος

 

Δείτε το site της Ελληνικής Αντιπροσωπείας www.outdoorchef.gr