Συνταγή για paella σε ψησταριά πέλλετ


Αυτό το γευστικό και ευέλικτο πιάτο, όπως είναι η παέγια, μαγειρεμένο σε Traeger Pellet Grill θα σε ταξιδέψει γευστικά έως την Ισπανία και θα σε γεμίσει με υπέροχα αρώματα και γεύσεις από την Βαλένθια από όπου και προέρχεται !


ΥΛΙΚΑ (για 4 άτομα)

100 γρ Ρύζι για παέγια 

300 ml ζωμός κότας 

1 τμχ λουκάνικο πικάντικο 

2 τμχ μπούτι κότας ξεκοκαλισμένο χωρίς δέρμα 

4 λεπτές φέτες πανσέτα χοιρινή 

Σαφράν

1 τμχ κρεμμύδι λευκό 

1 τμχ κόκκινη  πιπεριά 

1 σκελίδα σκόρδο

1 τμχ ώριμη ντομάτα 

 1 ματσάκι μαϊντανό

Ελαιόλαδο

Αλάτι

Πιπέρι μαύρο


ΕΚΤΕΛΕΣΗ


1o ΒΗΜΑ: 

Βάζουμε τη ψησταριά να πάρει την μέγιστη θερμοκρασία  και να δημιουργήσει μια επιθυμητή ποσότητα καπνού. Βάζουμε μέσα στην ψησταριά το σκεύος Gourmet Set της Outdoorchef και περιμένουμε να κάψει καλά ώστε ξεκινήσουμε το μαγείρεμα .


2o ΒΗΜΑ

Τσιγαρίζουμε με ελαιόλαδο το κρεμμύδι, την πιπεριά και το σκόρδο αφού πριν τα έχουμε ψιλοκόψει. Στο μεταξύ ψιλοκόβουμε στο ξύλο κοπής και το λουκάνικο σε ζαράκια και το προσθέτουμε για να πάρει λίγο χρώμα και να βγάλει τα λιπαρά του. Στην συνέχεια προσθέτουμε την πανσέτα και το μπούτι, και αυτά κομμένα σε ζαράκια, αφήνοντας τα να χρωματιστούν. Έπειτα ρίχνουμε το ρύζι αφήνοντας το να γυαλίσει λίγο και στο τέλος προσθέτουμε την ψιλοκομμένη ντομάτα .


Συνταγή για paella σε ψησταριά πέλλετ


3ο ΒΗΜΑ:

Σβήνουμε με το ζωμό στον οποίο έχουμε εξ αρχής προσθέσει το σαφράν. Αλατοπιπερώνουμε και κλείνουμε το καπάκι στο bbq αφήνοντάς το για περίπου 20 λεπτά να μαγειρευτεί. Σερβίρουμε με ψιλοκομμένο μαϊντανό. 


Συνταγή για paella σε ψησταριά πέλλετ


Καλή σας απόλαυση!