Η παέγια είναι ένα αγαπημένο παραδοσιακό φαγητό της Ισπανίας. Η παέγια στην ουσία είναι ένα πιλάφι απο ρύζι με σαφράν, μέσα στο οποίο συνδυάζεται κρέας ή συνηθέστερα, θαλασσινά και λαχανικά. Δοκίμασε τη συνταγή με θαλασσινά και.. Buen Apetito!


Υλικά


100γρ Ρύζι με παέγια 

300ml Ζωμός κότας

1τμχ Λουκάνικο πικάντικο

15 τμχ Γαρίδες 

1 σακουλάκι  Μύδια ψίχα 

Σαφράν

1τμχ Κρεμμύδι λευκό

1τμχ Κόκκινη Πιπεριά

1 σκελίδα Σκόρδο 

1τμχ Ώριμη ντομάτα 

1 ματσάκι Μαιντανός

Ελαιόλαδο

Αλάτι

Πιπέρι Μαύρο


Εκτέλεση


1ο ΒΗΜΑ:

Ανάβουμε τη ψησταριά μας και περιμένουμε να πάρει την μέγιστη θερμοκρασία. Στη συνέχεια τοποθετούμε πάνω στη σχάρα το ταψί με διάτρητη σχάρα και περιμένουμε να κάψει καλά για να ξεκινήσουμε να μαγειρεύουμε.


2ο ΒΗΜΑ:

Ψιλοκόβουμε με το μαχαίρι γενικής χρήσης σε μια επιφάνεια κοπής όπως ένα ξύλο κοπής το κρεμμύδι, την πιπεριά και το σκόρδο και στη συνέχεια τα τσιγαρίζουμε όλα μαζί. Προσθέτουμε το λουκάνικο που προηγουμένως το έχουμε ψιλοκόψει σε ζαράκια και αναμένουμε ώστε να πάρει λίγο χρώμα και να βγάλει τα λιπαρά του.


3ο ΒΗΜΑ:

Ρίχνουμε το ρύζι και το αφήνουμε να γυαλίσει λίγο στην συνέχεια προσθέτουμε την ψιλοκομμένη ντομάτα .



4ο ΒΗΜΑ:

Σβήνουμε με το ζωμό στον οποίο έχουμε εξ αρχής προσθέσει το σαφράν. Αλατοπιπερώνουμε και κλείνουμε το καπάκι της ψησταριάς αφήνοντάς την παέγια μας να μαγειρευτεί για περίπου 20 λεπτά και να κάνει μια τραγανή κρούστα στον πάτο του σκεύους.


5ο ΒΗΜΑ:

Υπολογίζουμε περίπου το μισό του χρόνου μαγειρέματος για να προσθέσουμε και τα θαλασσινά.



6ο ΒΗΜΑ:

Είμαστε έτοιμοι για το σερβίρισμα. Προσθέτουμε ψιλοκομμένο μαϊντανό και απολαμβάνουμε !! 


Καλή μας απόλαυση!