Η συνταγή για ψητές φτερούγες Κοτόπουλο με άρωμα από φυσικό ξύλο, που ετοιμάσαμε στην ψησταριά πέλλετ Traeger, στα πλαίσια των PELLET GRILL DEMOS το Σάββατο 25 Ιουνίου ήταν σύμφωνα με τα δικά σας λεγόμενα μια εξαιρετική επιλογή!!

Αυτή η συνοδευτική πικάντικη σάλτσα σε συνδυασμό με τη καπνιστή γεύση του κοτόπουλου είναι η ιδανικότερη επιλογή για το barbecue night σας.


ΥΛΙΚΑ


ΦΤΕΡΟΥΓΕΣ ΚΟΤΟΠΟΥΛΟΥ:


4 κιλά φτερούγες κοτόπουλο

1 κουταλιά της σούπας αλεύρι καλαμποκιού

Traeger Chicken Rub

Αλάτι 


ΣΑΛΤΣΑ BUFFALO:


1/4 φλιτζάνι πικάντικη μουστάρδα

6 κουταλιές της σούπας ανάλατο βούτυρο


ΕΚΤΕΛΕΣΗ:


1ο ΒΗΜΑ:

Όταν είστε έτοιμοι να ψήσετε, ρυθμίστε τη θερμοκρασία Traeger στους 375° και προθερμάνετε με κλειστό καπάκι για 15 λεπτά.


2ο ΒΗΜΑ:


Όσο η σχάρα προθερμαίνεται, στεγνώστε τις φτερούγες κοτόπουλου με χαρτοπετσέτα. Βάλτε τις φτερούγες σε ένα μεγάλο μπολ και πασπαλίστε με το αλεύρι καλαμποκιού, το Traeger Chicken Rub και αλάτι. Ανακαλύψτε για να καλύψετε τα φτερά παντού.



3ο ΒΗΜΑ:

Τοποθετήστε τις φτερούγες κοτόπουλου απευθείας στη σχάρα της ψησταριάς. Κλείστε το καπάκι και ψήστε, μέχρι η εσωτερική θερμοκρασία να φτάσει τουλάχιστον τους 165° αλλά ιδανικά στους 175-180° για καλύτερη υφή, περίπου 35 λεπτά.


4ο ΒΗΜΑ:

Εν τω μεταξύ, φτιάξτε τη σάλτσα Buffalo Σε μια μικρή κατσαρόλα, ανακατέψτε  τη μουστάρδα και το βούτυρο. Μαγειρέψτε σε μέτρια προς χαμηλή φωτιά, ανακατεύοντας μέχρι να λιώσει το βούτυρο και να ζεσταθεί η σάλτσα. Καλύψτε και διατηρήστε το ζεστό μέχρι να είναι έτοιμο.


5ο ΒΗΜΑ:

Μεταφέρετε τα φτερά σε ένα μεγάλο μπολ με τη λαβίδα για περισσότερη ευκολία. Περιχύστε τις φτερούγες με τη σάλτσα Buffalo και ανακατέψτε με λαβίδες για να επικαλυφθούν. Με το πινέλο τοποθετήστε την υπόλοιπη σάλτσα ομοιόμορφα. 


6ο ΒΗΜΑ:

Ξαναβάλτε τα φτερά στη σχάρα, κλείστε το καπάκι και ψήστε για άλλα 10-15 λεπτά, μέχρι να δέσει η σάλτσα.




7ο ΒΗΜΑ:

Σερβίρετε τις φτερούγες σε ένα ξύλο σερβιρίσματος και απολαύστε!




ΠΗΓΗ : www.traegergrills.gr