Το βέλος του έρωτα θα σας χτυπήσει, όταν γευτείτε αυτό το πλούσιο σοκολατένιο επιδόρπιο. Το κόκκινο βελούδινο κέικ είναι ο τέλειος τρόπος για να δείξετε την αγάπη σας την Ημέρα του Αγίου Βαλεντίνου.


ΥΛΙΚΑ

Λιωμένο βούτυρο,  για βουτύρωση

3 1/2 φλιτζάνια αλεύρι για όλες τις χρήσεις, συν περισσότερο για το πασπάλισμα

1 κουταλάκι του γλυκού μαγειρική σόδα

1 κουταλάκι του γλυκού μπέικιν πάουντερ

2 κουταλιές της σούπας κακάο χωρίς ζάχαρη σε σκόνη

1/2 κουταλάκι του γλυκού αλάτι

2 φλιτζάνια κρυσταλλική ζάχαρη

1 φλιτζάνι λάδι σταφυλιού

2 μεγάλα αυγά

1 1/2 φλιτζάνι βουτυρόγαλα

2 κουταλάκια του γλυκού εκχύλισμα βανίλιας

1-2 κόκκινο χρώμα μαγειρικής

1/2 φλιτζάνι ζυμωμένος καφές, κρυωμένος

1 κουταλάκι του γλυκού μηλόξυδο

Γλάσο

5 κουταλιές της σούπας Βούτυρο ανάλατο, λιωμένο

5 κουταλιές τυρί κρέμα, σε θερμοκρασία δωματίου

1/2 κουταλάκι του γλυκού εκχύλισμα βανίλιας

2 φλιτζάνια ζάχαρη άχνη

1 κουταλιά της σούπας γάλα, συν περισσότερο όσο χρειάζεται



ΕΚΤΕΛΕΣΗ

Βήμα 1ο

Όταν είστε έτοιμοι να μαγειρέψετε, ρυθμίστε τη θερμοκρασία της ψησταριάς σας στους 165°C και προθερμάνετε με το καπάκι κλειστό για 15 λεπτά. Βουτυρώστε και αλευρώστε γενναιόδωρα δύο στρογγυλές φόρμες για κέικ περίπου 9 cm.

Βήμα 2ο

Στη συνέχεια σε ένα μεσαίο μπολ, ανακατέψτε το αλεύρι, το κακάο, τη σόδα, το μπέικιν πάουντερ και το αλάτι.

Βήμα 3ο

Σε ένα μεγάλο μπολ, χτυπήστε μαζί την κρυσταλλική ζάχαρη και το έλαιο σταφυλιού. Προσθέστε τα αυγά, το βουτυρόγαλα, τη βανίλια και το κόκκινο χρώμα μαγειρικής και χτυπήστε με το σύρμα μέχρι να ομογενοποιηθούν. Χτυπήστε μέσα τον καφέ και το μηλόξυδο.

Βήμα 4ο

Προσθέστε σταδιακά τα ξηρά υλικά στα υγρά υλικά, ανακατεύοντας με μια λαστιχένια σπάτουλα μετά από κάθε προσθήκη μέχρι να ομογενοποιηθούν. Μοιράστε το μείγμα ομοιόμορφα στις έτοιμες φόρμες.

Βήμα 5ο

Τοποθετήστε τις φόρμες για κέικ στις σχάρες της ψησταριάς. Κλείστε το καπάκι και ψήστε μέχρι μια οδοντογλυφίδα στο κέντρο του κέικ να βγει καθαρή, για περίπου 30-40 λεπτά. Μεταφέρετε τα ταψιά σε μια σχάρα και αφήστε τα να κρυώσουν μέχρι τα κέικ να είναι ζεστά στο άγγιγμα, έπειτα γυρίστε τα κέικ από τα ταψιά στη σχάρα και αφήστε τα να κρυώσουν εντελώς.

Βήμα 6ο

Φτιάξτε το γλάσο: Σε ένα μεσαίο μπολ, χτυπήστε το βούτυρο και το τυρί κρέμα μαζί με ένα ηλεκτρικό μίξερ χειρός μέχρι να ομογενοποιηθούν καλά. Ρίξτε μέσα τη βανίλια, στη συνέχεια προσθέστε σταδιακά τη ζάχαρη άχνη και χτυπήστε σε χαμηλή ταχύτητα μέχρι να ενσωματωθεί. Προσθέστε το γάλα και χτυπήστε σε υψηλή ταχύτητα, προσθέτοντας περισσότερο γάλα, περίπου 1 κουταλάκι του γλυκού κάθε φορά μέχρι να γίνει το γλάσο έτοιμο για να απλωθεί.

Βήμα 7ο 

Απλώστε μια κουταλιά γλάσο στο κέντρο μιας πιατέλας ή μιας βάσης για κέικ. Τοποθετήστε μια στρώση κέικ από πάνω και απλώστε το γλάσο. Τοποθετήστε την άλλη στρώση κέικ από πάνω και απλώστε την υπόλοιπη επικάλυψη στην κορυφή και στις πλαϊνές πλευρές.

Κόψτε σε φέτες και σερβίρετε.Καλή Απόλαυση!