psitos-solomos-me-patatatosalata-kalokairino-piato-me-freska-lahanika

Μια δροσερή καλοκαιρινή πρόταση που συνδυάζει ζουμερό σολομό με μια δροσερή πατατοσαλάτα γεμάτη μυρωδικά και φρεσκοκομμένα λαχανικά. Ανάλαφρο, αρωματικό και γεμάτο φρεσκάδα, αυτό το καλοκαιρινό combo φέρνει τη δροσιά στο τραπέζι σου.


Υλικά

Για τον σολομό:

1 φιλέτο σολομού

Αποξηραμένο σκόρδο

Αλάτι, πιπέρι

Ξύσμα και χυμός από 1 λάιμ

2 κ.γ. μαγιονέζα

2 κ.γ. μουστάρδα

2 κ.γ. ταζίν


Για την πατατοσαλάτα:

3 μεγάλες πατάτες

1 cup μαγιονέζα

1/2 ματσάκι άνηθο

1/2 ματσάκι μαϊντανό

1/2 πιπεριά πράσινη

1/2 πιπεριά κόκκινη

1/2 κρεμμυδάκι φρέσκο

1/2 ξερό κρεμμύδι

2 κ.σ. μηλόξιδο

Ξύσμα και χυμός από 1 λάιμ

Αλάτι, πιπέρι


Εκτέλεση

Βήμα 1:

Αρχικά, σε ένα μπολ, μαρινάρεις το φιλέτο σολομού με ελαιόλαδο, μαγιονέζα, μουστάρδα, ταζίν, αποξηραμένο σκόρδο, αλάτι, πιπέρι, ξύσμα και χυμό από λάιμ. Ανακάτεψε καλά και άφησε το για τουλάχιστον 30 λεπτά στο ψυγείο, για να τραβήξει τα αρώματα.

Βήμα 2:

Στη συνέχεια, προθέρμανε την ψησταριά σε δυνατή θερμοκρασία για 5 λεπτά. Μόλις κάψει καλά, τοποθέτησε προσεκτικά το φιλέτο σολομού στη μαντεμένια σχάρα και ψήσε συνολικά για 8 λεπτά, γυρίζοντας το προσεκτικά με μία σπάτουλα μία φορά στα 4 λεπτά για να πάρει χρώμα και από τις δύο πλευρές.

Βήμα 3:

Παράλληλα, σε μία μαντεμένια κατσαρόλα βράσε τις πατάτες μέχρι να μαλακώσουν. Έπειτα, με ένα μαχαίρι κόψε τις σε χοντρούς κύβους και βάλε τις σε ένα μεγάλο μπολ. Πρόσθεσε τη μαγιονέζα, το μηλόξιδο, τα μυρωδικά, τις πιπεριές, τα κρεμμύδια, αλάτι, πιπέρι, καθώς και ξύσμα και χυμό από λάιμ. Ανακάτεψε απαλά μέχρι να ομογενοποιηθεί το μείγμα.

Βήμα 4:

Τέλος, σέρβιρε τον ψητό σολομό ζεστό, συνοδεύοντας τον με την πατατοσαλάτα. Γαρνίρισε με λίγο έξτρα λάιμ και φρέσκο άνηθο για επιπλέον φρεσκάδα.

Συνταγή: Νίκος Μαρόλης