Τα σουβλάκια κοτόπουλου είναι μία υπέροχη επιλογή για να τα απολαύσετε στο μπάρμπεκιου. Συνδυάστε τα με εξαιρετικά χειροποίητα επίπεδα ψωμάκια (flatbread) και δημιουργήστε το sandwich που επιθυμείτε!

 

Υλικά για τις πίτες

 

60 gr γιαούρτι 
70 gr Νερό  
8 gr Μαγιά 
15 gr Βούτυρο  
200 gr αλεύρι 
2 gr αλάτι 
3 gr ζάχαρη 

 

Για τα Σουβλάκια Κοτόπουλου

 

4 στήθη 
4 μπούτια 
4 φτερούγες 
Ελαιόλαδο 
Μουστάρδα 
Πάπρικα καπνιστή 
Κόλιανδρος 
Chicken Rub 

 

Απαραίτητα Εργαλεία

Ψησταριά
Λαβίδα
Μαχαίρι

Θερμόμετρο

Μεταλλικά Σουβλάκια

Κεραμική Πέτρα ψησίματος

 

 

Ξεκινάμε

 

Πως φτιάχνουμε τα σουβλάκια

  • Κόβουμε σε μεγάλα κομμάτια με προσοχή να έχουν όλα περίπου το ίδιο πάχος για να ψηθούν στον ίδιο χρόνο 
  • Το ίδιο και στο στήθος, οι φτερούγες μπαίνουν ολόκληρες 
  • 10 κλαδάκια θυμάρι 80 ml ελαιόλαδο 
  • 80ml μουστάρδα 
  • 1κ πάπρικα ½ κόλιανδρος 
  • 2κ.σ chicken rub 

 

Πως κάνουμε το αρωματικό βούτυρο για τις πίτες που θα φτιάξουμε 

  • 80gr βούτυρο
  • ½ κ. chicken rub 
  • 5-6 κλαδάκια θυμάρι 
  • Ανακατεύω και λιώνω 

 

Πως ψήνουμε τα σουβλάκια

 

  1. Περνάω το κοτόπουλο από μεταλλικές βέργες. Προσοχή η πέτσα να είναι σπο έξω για να ξεροψηθεί.  Καλό είναι η πέτσα από όλα τα κομμάτια να είναι από την μια πλευρά 
  2. Χρειαζόμαστε θερμόμετρο για να μετρήσουμε τις θερμοκρασίες 
  3. Θερμοκρασία σχάρας 200-220 βαθμούς
  4. Εσωτερική Θερμοκρασία κοτόπουλου 75 βαθμούς Κελσίου 
  5. Όταν  η σχάρα πιάσει την επιθυμητή θερμοκρασία βάζουμε μέσα το κοτόπουλο. 
  6. Ξεκινάμε το έμμεσο ψήσιμο 
  7. Βάζουμε το θερμόμετρο στο πιο χοντρό σημείο και ρυθμίζουμε το θερμόμετρο στους 75
  8. Μετά από κάποια ώρα και όταν η θερμοκρασία φτάσει στα μισά γυρίζουμε και από την άλλη πλευρά τις βέργες με το κοτόπουλο 
  9. Αφήνουμε για λίγο την σχάρα να κάνει την δουλειά της και πάμε στο ζυμάρι μας 
  10. Αλευρώνουμε μια επιφάνεια και μεριδοποιουμε σε 4-5 ίσα μέρη 
  11. Ανοίγουμε το ζυμάρι και προσπαθούμε να δώσουμε σχήμα 
  12. Σκεπάζουμε με μια πετσέτα και επιστρέφουμε στην σχάρα 
  13. Αφαιρούμε το κοτόπουλο από την σχάρα και γυρνάμε με ένα γάντι μπάρμπεκιου την χοάνη για να κάνουμε άμεσσο ψήσιμο ώστε να κάνουμε κρούστα στο κοτόπουλο. 
  14. Μόλις το επιτύχουμε αφαιρούμε το κοτόπουλο από την σχάρα 
  15. Ξαναγυρνάμε την χοάνη και βάζουμε τη πέτρα ψησίματος για να κάνουμε τις πίτες 
  16. Αφού έχω βάλει λίγο αλεύρι στην πέτρα τοποθετώ το ζυμάρι που ανοίξαμε 
  17. Ψήνουμε στην υψηλότερη θερμοκρασία που μπορούμε να πετύχουμε 
  18. 5-6 λεπτά στο σύνολο και από τις 2 πλευρές μέχρι να πάρει χρώμα

 

Καλή απόλαυση!