Συκώτι με σάλτσα Chimichurri και ψητά κρεμμύδια

 


 

ΣΑΛΤΣΑ CHIMICHURRI

 

Η συνταγή για την σπιτική σάλτσα chimichurri που θα χρησιμοποιήσετε για το συκώτι είναι μια παραλλαγή της κλασικής σάλτσας chimichurri που έχει ρίζες από την Αργεντινή.

 

Υλικά για σλτσα Chimichurri

 

Υλικά
•    2 Tbs Ξύδι ρυζιού
•    2 Tbs Φρέσκο χυμό lime
•    20γρ Ginger καθαρισμένο και περασμένο από το ψηλό του τρίφτη.
•    1 σκελίδα σκόρδο
•    Μισό ματσάκι μαϊντανό
•    Αλάτι, Πιπέρι
•    Ρίγανη 1 tsp
•    250ml Ελαιόλαδο

 

Εκτέλεση
•    Σε ένα μπλέντερ χτυπάμε όλα τα υλικά εκτός από το ελαιόλαδο μέχρι να γίνουν πουρές.
•    Σε περίπτωση που το μπλέντερ είναι μεγάλο και δεν πιάνει την ποσότητα βάλτε και λίγο ελαιόλαδο (τόσο όσο χρειάζεται για να το πιάσει).
•    Στη συνέχεια προσθέστε σιγά-σιγά το υπόλοιπο λάδι.
•    Τέλος δοκιμάστε για αλάτι, πιπέρι.

 


 

ΨΗΤΑ ΚΡΕΜΜΥΔΙΑ ΣΧΑΡΑΣ

 

Υλικά
•    1 Κρεμμύδι κόκκινο κομμένο σε φέτες
•    Αλάτι
•    Πιπέρι
•    Κρέμα Βαλσάμικου (Όποιος επιθυμεί)

 

Εκτέλεση
•    Αφου κόψουμε το κρεμμύδι σε φέτες το αλατοπιπερώνουμε. Ψήνουμε σε δυνατή φωτιά τα κρεμμύδια μέχρι να μαλακώσουν και να πάρουν χρώμα. Αν θέλουμε αφού ψηθούν τα μαρινάρουμε με κρέμα βαλσάμικου.

 


 

ΨΗΤΟ ΣΥΚΩΤΙ ΜΑΡΙΝΑΡΙΣΜΕΝΟ ΜΕ ΣΑΛΤΣΑ CHIMICHURRI

 

Συκώτι και κρεμμύδια ψητά

 

Υλικά
•    Συκώτι 100-200γρ
•    Chimichurri 150ml (100ml για το μαρινάρισμα και το υπόλοιπο για το σερβίρισμα)

 

Εκτέλεση
•    Μαρινάρουμε σε σακούλα τροφίμων το συκώτι με 100ml chimichurri όλο το βράδυ.
•    Προθερμαίνουμε την ψησταριά μας σε δυνατή θερμοκρασία και σε άμεσο ψήσιμο.
•    Στραγγίζουμε από την περιττή μαρινάδα το συκώτι και το σκουπίζουμε με χαρτί.
•    Ψήνουμε το συκώτι μέχρι η εσωτερική θερμοκρασία να φτάσει τους 60 βαθμούς κελσίου. Ελέγχουμε, στο πιο χοντρό σημείο του, με θερμόμετρο φαγητού την εσωτερική του θερμοκρασία.
•    Αφήνουμε το συκώτι να ξεκουραστεί μετά το ψήσιμο για 2-3 λεπτά και το κόβουμε σε λεπτές φέτες πλαγίως.

Σερβίρουμε με σάλτσα chimichurri και  ψητά κρεμμύδια σχάρας. Αν επιθυμούμε να προσθέσουμε αλάτι ρίχνουμε λίγο ημίχονδρο αλάτι στο σερβίρισμα!