Banner συνταγής “Χοιρινές Μπριζόλες με Μαρινάδα Εσπεριδοειδών” με εικόνα μπριζόλας BBQ και τη μαγείρισσα Μυρσίνη Λαμπράκη.

Ζουμερές χοιρινές μπριζόλες με μαρινάδα εσπεριδοειδών που συνδυάζει πορτοκάλι, λεμόνι και μουστάρδα για γλυκόξινη, φρέσκια γεύση και καραμελωμένη επιφάνεια στο BBQ. Ταιριάζουν υπέροχα με δροσερή καροτοσαλάτα με κάσιους για ένα πιάτο γεμάτο άρωμα και ισορροπία.


ΥΛΙΚΑ

6 χοιρινές μπριζόλες με κόκαλο (καρέ, σπαλομπριζόλες ή του λαιμού)


Για τη μαρινάδα
4 κ.σ. ελαιόλαδο
2 κρεμμύδια πολτοποιημένα
1 σκελίδα σκόρδο πολτοποιημένη
2 κ.σ. μουστάρδα
3–4 κ.σ. λευκό κρασί
χυμός από ένα μεγάλο πορτοκάλι
2 κ.σ. χυμός λεμονιού
1 κ.γ. πάπρικα
½ κ.γ. τριμμένος κόλιανδρος
1 κ.γ. φρέσκο θυμάρι
Αλάτι
Φρεσκοτριμμένο πράσινο πιπέρι


Για τη σαλάτα καρότου
4–5 μεγάλα καρότα τριμμένα
60 γρ. κάσιους
2 κ.σ. φρέσκα κρεμμυδάκια ψιλοκομμένα
2 κ.σ. ψιλοκομμένος μαϊντανός ή κόλιανδρος
1 κ.σ. χυμός λεμονιού
1 κ.σ. χυμός πορτοκαλιού
1 κ.σ. σησαμέλαιο
1 κ.σ. σόγια σος


Εκτέλεση

Βήμα 1ο:

Πολτοποίησε το κρεμμύδι στο μπλέντερ και στράγγισέ το μέσα από ένα πολύ ψιλό σουρωτήρι, ώστε να κρατήσεις μόνο τον χυμό του. Αυτός ο χυμός θα δώσει βαθιά γεύση και άρωμα στη μαρινάδα σου.

Βήμα 2ο: 
Βάλε όλα τα υλικά της μαρινάδας σε ένα σακουλάκι zip-lock μαζί με τον χυμό του κρεμμυδιού. Κλείσε καλά και ανακίνησε μέχρι να ομογενοποιηθούν. Πρόσθεσε μέσα τις μπριζόλες, αφαίρεσε τον αέρα όσο μπορείς και ξανακλείσε το σακουλάκι.
Άφησέ τες στο ψυγείο για 5–6 ώρες, ώστε να τραβήξουν τα αρώματα των εσπεριδοειδών και να μαλακώσουν σωστά.

Χοιρινές μπριζόλες στη σχάρα με μαρινάδα εσπεριδοειδών και καροτοσαλάτα, σερβιρισμένες δίπλα σε ψησταριά Outdoorchef.

Βήμα 3ο:
Βγάλε τις μπριζόλες από το ψυγείο, στράγγισέ τες από την περίσσεια μαρινάδα και άφησέ τες για λίγα λεπτά να έρθουν σε θερμοκρασία δωματίου. Αυτό βοηθάει να ψηθούν ομοιόμορφα.

Βήμα 4ο:
Προθέρμανε την ψησταριά σου στους 200°C με το καπάκι κλειστό. Και στη συνέχεια τοποθέτησε τις μπριζόλες στη σχάρα και ψήσε μέχρι να φτάσουν σε εσωτερική θερμοκρασία 67–70°C, κάτι που συνήθως παίρνει περίπου 30 λεπτά, ανάλογα με το πάχος τους.
Φρόντισε να κρατάς το καπάκι κλειστό όσο περισσότερο μπορείς για καλύτερο έλεγχο θερμοκρασίας και πιο ζουμερό αποτέλεσμα.

Χοιρινές μπριζόλες μαριναρισμένες σε εσπεριδοειδή να ψήνονται στη μαντεμένια σχάρα ψησταριάς Outdoorchef Dualchef.

Βήμα 5ο:
Τρίψε το καρότο σε ένα μπολ, πρόσθεσε όλα τα υλικά της σαλάτας και ανακάτεψε καλά. Η δροσιά από το καρότο και η τραγανότητα από τα κάσιους δένουν τέλεια με τις αρωματικές μπριζόλες.

Βήμα 6ο:
Άφησε τις μπριζόλες να ξεκουραστούν για 3–5 λεπτά πριν τις κόψεις. Σέρβιρέ τες ζεστές μαζί με τη δροσερή καροτοσαλάτα και ετοιμάσου για… απολαυστικές μπουκιές γεμάτες άρωμα και γεύση BBQ.