Η χοιρινή μπριζόλα είναι από τα πιο δημοφίλη κομμάτια κρέατος. Συνήθως είναι τρυφερό κρέας και ανάλογα με τον τρόπο που το μαγειρεύεται μπορεί να σας εντυπωσιάσει με τη γεύση του. Η συνταγή που επιλέξαμε έχει ως συνοδευτικό πεντανόστιμο πουρέ πατάτας. Η τέλεια συνταγή για ένα Κυριακάτικο γεύμα με την οικογένεια!

 

Υλικά για μαγείρεμα

 

Για τις μπριζόλες

2 χοιρινές μπριζόλες
Pork Rub
BBQ sauce

 

Για τον Πουρέ Πατάτας

Κρεμμύδι 100γρ
Αλάτι
Πάπρικα
Σκόνη σκόρδου
Βούτυρο 100γρ
Κρέμα Γάλακτος 350Ml
4τμχ Καλαμπόκι
Πατάτες baby 500γρ

 

Απαραίτητα Εργαλεία

Ψησταριά
Λαβίδα
Μαχαίρι

Θερμόμετρο

 

Ξεκινάμε

 

Πως φτιάχνουμε τον πουρέ πατάτας

  1. Βράζουμε για 20 λεπτά ή για όσο χρειαστείς τις πατάτες σε νερό και αλάτι, μέχρι να μαλακώσουν
  2. Τοποθετούμε σε άμεσο ψήσιμο, τα καλαμπόκια ενώ τα έχουμε καρυκαύσει με Chicken Rub και όταν είναι έτοιμα κόβουμε με μαχαίρι κάθετα τα σπόρια
  3. Σε μια κατσαρόλα με μέτρια φωτιά λιώνουμε το βούτυρο και ψήνουμε το κρεμμύδι
  4. Αφού σωτάρουμε το κρεμμύδι για 3-4 λεπτά, ρίχνουμε τα μπαχαρικά και το ψητό καλαμπόκι βάζουμε και την κρέμα γαλάκτος και στο τέλος τις πατάτες, αφού πρώτα τις έχουμε λιώσει.
  5. Χαμηλώνουμε την φωτιά και ανακατεύουμε
  6. Προσθέτουμε άλλα 50γρ βούτυρο, αλάτι και πιπέρι

 

Πως ψήνουμε τις μπριζόλες

  1. Αλείφουμε τις μπριζόλες με λίγο μουστάρδα και απο τις 2 πλευρές και τις καρυκεύουμε καλά με Pork Rub
  2. Ιδανικά τις αφήνουμε στο ψυγείο όλο το βράδυ
  3. Ανάβουμε την ψησταριά σε δυνατή φωτιά και άμεσο ψήσιμο
  4. Αφού τις γύρίσουμε στην σχάρα βάζουμε BBQ sauce
  5. Όταν φτάσει εσωτερική θερμοκρασία στο πιο χοντρό σημείο στους 72 βαθμούς τις αφαιρούμε απο την σχάρα και τις αφήνουμε να ξεκουράστουν 10 λεπτά

 

Καλή απόλαυση!