Προετοιμαστείτε να ζήσετε μια γιορτή γεύσεων και αρωμάτων με την συνταγή μας για Τσικνοπέμπτη. Ας δώσουμε ζωή στην εορταστική ατμόσφαιρα με τον τέλειο συνδυασμό: αρνίσια σουβλάκια και καπνιστές πατάτες!


ΥΛΙΚΑ:

1,5 κιλό αρνί από μπούτι, χωρίς κόκκαλο, κομμένο σε κύβους 5 εκ. 

1/2 φλιτζ. ελαιόλαδο 

1,5 κ.γ. αλάτι 

2 κ.γ. φρεσκοτριμμένο μαύρο πιπέρι 

½ φλιτζ. χυμό λεμόνι 

1 κ.σ. ξύσμα λεμονιού 

1 κ.γ. κύμινο σκόνη  

1 κ.γ. κόλιανδρο  σκόνη  

2 κ.σ. φρέσκο δυόσμο, ψιλοκομμένο 

2 κρεμμύδια, κόκκινα κομμένα σε κομμάτια 5 εκ. 

Για τις πατάτες: 

1 κιλό  γαλλικές πατάτες baby, βρασμένες

2 σκελίδες σκόρδο, πολτοποιημένες 

1 σκελίδα σκόρδο, κομμένη σε φέτες 

80 γρ. βούτυρο, κομμένο σε μικρά κυβάκια 

2 κλ. φρέσκο θυμάρι 

2 κλ. φρέσκο δεντρολίβανο 

2 κ.σ. παρμεζάνα τριμμένη  

2 κ.σ. ελαιόλαδο 

Αλάτι - πιπέρι 


ΕΚΤΕΛΕΣΗ:

Βήμα 1ο

Αφού έχετε περικόψει το αρνί, το τοποθετείτε σε ένα μπολ και ρίχνετε το ελαιόλαδο, το αλάτι, το πιπέρι, το χυμό λεμόνι, το ξύσμα, το κύμινο, το κόλιανδρο και τον δυόσμο. Στη συνέχεια ανακατεύετε έτσι ώστε να πάνε παντού τα υλικά και κάνετε μασάζ στο κρέας. Τα αφήνετε να μαριναριστούν στο ψυγείο για όλη τη νύχτα. Μπορείτε επίσης να ακολουθήσετε την ίδια διαδικασία με μια σακούλα zip-lock αντί για μπολ, ώστε να ανακατευτούν καλύτερα τα υλικά.

Βήμα 2ο

Βγάζετε το κρέας από την μαρινάδα και αρχίζετε να το περνάτε σε σουβλάκια, τοποθετείτε εναλλάξ δυο κομμάτια κρέας, ένα κομμάτι κρεμμύδι. Βάζετε τα σουβλάκια απευθείας στην σχάρα της ψησταριάς, κλείνετε το καπάκι και ψήνετε για 10-15 λεπτά ή ελέγχετε με ένα θερμόμετρο όταν η εσωτερική θερμοκρασία του κρέατος φτάσει στους 69ο C.



Βήμα 3ο:

Ρυθμίζετε τη θερμοκρασία της ψησταριάς στους 200ο C και προθερμαίνετε για 15 λεπτά. Έπειτα τοποθετείτε μια μαντεμένια πλάκα στο θάλαμο της ψησταριάς.



Βήμα 4ο:

Για τις πατάτες : Στη μαντεμένια πλάκα που έχετε τοποθετήσει στη ψησταριά, βάζετε τις πατάτες και με τη παλάμη σας σε μπουνιά ή με τον πάτο ενός ποτηριού, τις σπάτε . Ρίχνετε λίγο ελαιόλαδο, αλάτι, πιπέρι και το ψιλοκομμένο σκόρδο. Τρίβετε και αφαιρείτε τα φυλλαράκια από το θυμάρι και το δεντρολίβανο και τα προσθέτετε στις πατάτες. Στη συνέχεια βάζετε ανάμεσα και πάνω στις πατάτες κομματάκια βουτύρου και τέλος πασπαλίζετε με τη τριμμένη παρμεζάνα. 




Καλή απόλαυση!


Ευχαριστούμε το Meat and Grill Stories και την Μυρσίνη Λαμπράκη για την καταπληκτική αυτή συνταγή!