Κάθε χρόνο μετά το ψήσιμο του οβελία η ίδια ερώτηση... "τί θα κάνουμε το αρνί που περίσεψε;". Εμείς φέτος σου έχουμε την τέλεια πρόταση για να εκμεταλευτείς ότι έμεινε απο το Πασχαλινό Τραπέζι, φτιάχνοντας Εξοχικό Αρνάκι Σε Φύλλο Κρούστας!

ΥΛΙΚΑ 

1 κιλό κρέας από ψητό αρνί, κομμένο σε μικρές μπουκιές 

5-6 φρέσκα κρεμμυδάκια, μόνο το πράσινο μέρος, ψιλοκομμένα 

2 φλιτζάνια κεφαλογραβιέρα, κομμένη σε μικρούς κύβους 

1 φλιτζ. κασέρι τριμμένο  

½  ματσάκι άνηθο, ψιλοκομμένο 

½  ματσάκι μαϊντανό, ψιλοκομμένο 

1 πακέτο φύλλο κρούστας 

Αλάτι, πιπέρι 


Για το άλειμμα: 

2 κ.σ. ελαιόλαδο 

1 κ.γ. βούτυρο ανάλατο αγελαδινό, λιωμένο 





ΕΚΤΕΛΕΣΗ 

Βήμα 1ο:

Ψιλοκόβετε με το μαχαίρι γενικής χρήσης τα φρέσκα κρεμμυδάκια, τον άνηθο και τον μαϊντανό, την κεφαλογραβιέρα σε κύβους και τα ρίχνετε σε ένα μπόλ. Έπειτα προσθέτετε το τριμμένο κασέρι. Αλατοπιπερώνετε και τα ανακατεύετε πολύ καλά με μια κουτάλα να αναμειχθούν μεταξύ τους. Σε ένα άλλο μικρό μπολ αναμιγνύετε το βούτυρο με το ελαιόλαδο. 

Βήμα 2ο:

Παίρνετε όλα τα φύλλα κρούστας, τα βάζετε στο ξύλο κοπής και με το μαχαίρι γενικής χρήσης, τα κόβετε σε 3 μακρόστενα κομμάτια, κατά μήκος. Στη συνέχεια, παίρνετε από την στοίβα 2 από τα φύλλα κρούστας, τα βάζετε το ένα πάνω πάνω στο άλλο, αφού τα έχετε ήδη αλείψει με το πινέλο -το κάτω και το επάνω φύλλο - με λίγο από το μείγμα ελαιόλαδου – βουτύρου. Στην πάνω αριστερή γωνία των φύλλων, τοποθετείτε δυο μπουκιές κρέας και 1 κ.σ. γεμάτη από το μείγμα των τυριών.  Κατόπιν τα διπλώνετε σε σχήμα τριγωνικό. Μόλις φτιάξετε τα πρώτα πιτάκια, τα τοποθετείτε στο μαντεμένιο ταψί και με ένα πινέλο τα αλείφετε με λίγο λιωμένο βούτυρο. Συνεχίζετε φτιάχνοντας περισσότερα πιττάκια με τον ίδιο τρόπο μέχρι να τελειώσει όλη η γέμιση.

 


Βήμα 3ο:

Ψήνετε στους 180ο C, για 20-25 λεπτά. Σερβίρετε τα εξοχικά πιτάκια με αρνί, κρύα ή σε θερμοκρασία δωματίου. 



Καλή απόλαυση!

Ευχαριστούμε το Meat and Grill Stories και την Μυρσίνη Λαμπράκη για την καταπληκτική αυτή συνταγή!