Κοντοσούβλι χοιρινό

Αν θέλεις να ξεφύγεις από τα συνηθισμένα και να προσφέρεις κάτι ξεχωριστό στο Πασχαλινό τραπέζι, το χοιρινό κοντοσούβλι είναι η λύση! Με την τέλεια μαρινάδα και αργό ψήσιμο, θα γεμίσει την αυλή με αρώματα και θα χαρίσει μια μοναδική γεύση στο γιορτινό τραπέζι.
Υλικά
2 κιλά χοιρινό κρέας από σπάλα και μπούτι κομμένα σε μεγάλους κύβους μαζί με αρκετό λίπος
1 κ σ. πάπρικα γλυκιά
5 κ.σ. ξύδι λευκό
150 ml κρασί λευκό
350 ml ηλιέλαιο
1 κ.σ. πελτέ ντομάτας
4 κ.σ. γιαούρτι
2 μεγάλα κόκκινα κρεμμύδια κομμένα σε λεπτές φετούλες
3 σκελίδες σκόρδο πολτοποιημένες
1 κ.γ. ρίγανη
1 κ.σ. αλάτι
1 κ.σ. πράσινο πιπέρι
Εκτέλεση
Βήμα 1:
Ξεκίνα φτιάχνοντας τη μαρινάδα. Σε ένα μπλέντερ, ρίχνεις όλα τα υλικά της μαρινάδας την πάπρικα, το ξύδι, το κρασί, το ηλιέλαιο, τον πελτέ ντομάτας, το γιαούρτι, τα κρεμμύδια, το σκόρδο, τη ρίγανη, το αλάτι και το πράσινο πιπέρι. Έπειτα, χτυπάς τα υλικά μέχρι να πολτοποιηθούν και να γίνουν ένα ομοιογενές μείγμα.
Βήμα 2:
Σε ένα μπολ, βάζεις το χοιρινό και το περιχύνετε με τη μαρινάδα. Ανακατεύεις καλά, σκεπάζεις το μπολ με μεμβράνη και το αφήνεις να μαρινάρει για 12 ώρες, ώστε τα αρώματα και οι γεύσεις να αναμειχθούν πλήρως.
Βήμα 3:
Στη συνέχεια, στραγγίξε το χοιρινό από τη μαρινάδα και πέρασε το στην σούβλα της Outdoorchef. Προσπάθησε να τοποθετήσεις τα κομμάτια με τέτοιο τρόπο, ώστε να ψηθούν ομοιόμορφα και σωστά.
Βήμα 4:
Ψήνεις το κοντοσούβλι για 1 ώρα και 20 λεπτά. Εάν, ωστόσο, παρατηρήσεις ότι ροδίζει πολύ γρήγορα, τότε το τυλίγεις με λαδόκολλα.
Βήμα 5:
Τέλος, σερβίρε με ψιλοκομμένες ντομάτες, κύβους αγγούρι, ψιλοκομμένο μαϊντανό και κρεμμύδι.
Συνταγή: Μυρσίνη Λαμπράκη