Σερβίρει: 2 πίτσες

Χρόνος προετοιμασίας: περίπου 30 λεπτά

Χρόνος ψησίματος: περίπου 15 λεπτά

Μέθοδος ψησίματος: Άμεσο ψήσιμο σε μέτρια φωτιά

Απαραίτητο αξεσουάρ: Κεραμική πέτρα πίτσας

 

Υλικά
    1 φλιτζάνι σάλτσα για Pizza
    1 φλιτζάνι τυρί μοτσαρέλα , τριμμένο

    1/2 φλιτζάνι τυρί asiago, τριμμένο
    1/2 φλιτζάνι τυρί παρμεζάνα, τριμμένο
    300gr φέτες πεπερόνι


Ζύμη για πίτσα
    1 κουταλάκι του γλυκού ξηρή μαγιά
    1 φλιτζάνι χλιαρό νερό
    2 φλιτζάνια αλεύρι  00
    1 κουταλιά της σούπας ελαιόλαδο
    2 κουταλάκια του γλυκού αλάτι
    2 κουταλάκια του γλυκού ζάχαρη


Οδηγίες
Ζύμη: Διαλύστε τη μαγιά στο χλιαρό νερό με τη ζάχαρη. Προσθέστε το αλεύρι, το λάδι και το αλάτι και ζυμώστε μέχρι η ζύμη να γίνει ελαστική. Αφήστε τη ζύμη να αναπαυθεί  για 10 λεπτά. Δεν απαιτείται να φουσκώσει η ζύμη.

Εκτέλεση: Προθερμάνετε την κεραμική πέτρα πίτσας στο barbecue. Ανάβετε το barbecue, σε υψηλή θερμοκρασία για περίπου 15 λεπτά. Είναι πολύ σημαντικό η πέτρα να έχει προθερμανθεί πολύ καλά πριν ξεκινήσετε να ψήνετε τη πίτσα.
Ετοιμάστε τη ζύμη για πίτσα απλώστε και ανοίξτε τη ζύμη στο σχήμα που επιθυμείτε. Χρησιμοποιείστε μαγειρική λαδόκολα ή κάποια καλά αλευρωμένη με καλαμποκάλευρο επιφάνεια ξύλου ή λαμαρίνας για να ετοιμάσετε την πίτσα και να μπορείτε να τη μεταφέρετε στη κεραμική πέτρα χωρίς τον φόβο να κολλήσει η ζύμη.

Απλώστε τη σάλτσα πίτσας ομοιόμορφα πάνω στην επιφάνεια της ζύμης και τακτοποιείστε τις φέτες πεπερόνι πάνω από τη σάλτσα. Τοποθετείστε ομοιόμορφα τα τριμμένα τυριά στην κορυφή. Σύρετε την πίτσα πάνω στην καυτή πέτρα, χρησιμοποιώντας μια γρήγορη κίνηση. Χαμηλώνετε τη φωτιά στο μέτριο (190-220⁰C) και κλείστε το καπάκι του barbecue. Ψήστε τη πίτσα για 12-15 λεπτά, ή έως ότου η ζύμη γίνει τραγανή.