Ο Οβελίας το αρνάκι της Κυριακής του Πάσχα είναι το αγαπημένο έδεσμα στο γιορτινό τραπέζι. Δοκίμασε την συνταγή που ακολουθεί , ψήσε το αρνί διαφορετικά στην ψησταριά υγραερίου σου και θα εκπλαγείς απο την υπέροχη νοστιμιά του   

 

ΥΛΙΚΑ

10 κεφάλια σκόρδο

1 μεγάλο κομμάτι αρνί

3 κλωνάρια δενδρολίβανο

Ελαιόλαδο

 

  



ΕΚΤΕΛΕΣΗ


1ο ΒΗΜΑ:

Απλώνουμε λάδι σε όλη την επιφάνεια του αρνιού και απο τις δυο πλευρές, χαράζουμε ελαφρώς την σάρκα απο το αρνί και προσθέτουμε μέσα  τις κομμένες σκελίδες σκόρδου

Τυλιγούμε το αρνί μαζί με δενδρολίβανο σε λαδόκολλα και το τοποθετούμε στο ψυγείο, ιδανικά 24 ώρες


2ο ΒΗΜΑ:

Προθερμαίνουμε την σχάρα μας για έμμεσο ψήσιμο στους 160 Βαθμούς στο σύστημα χοάνης και βάζουμε το αρνί χωρίς να αφαιρέσουμε το δενρολίβανο


3ο ΒΗΜΑ:

Δημιουργούμε ένα αρωματικό πινέλο με ένα ματσάκι από μυρωδικά που κεντρικά το στήριζει μια ξύλινη κουτάλα και το δένουμε με σπάγκο

Και τοποθετούμε σε ένα μπολ ελαιόλαδο και λίγες σκελίδες σκόρδου.

Αλείφουμε τακτικά κατά το ψήσιμο το αρνί με την βοήθεια του αυτοσχέδιου πινέλου αρωματικών που φτιάξαμε αφού πρώτα το βουτήξουμε στο μπολ με το ελαιόλαδο.


Ευχαριστούμε την Outdoorchef.gr για αυτή την σπουδαία συνταγή