Μύθος: Δεν θέλω αίμα στη μπριζόλα μου !!

 

Πάρα πολλές φορές ακούμε τον κόσμο όταν παραγγέλνει μια μοσχαρίσια μπριζόλα να λέει δεν θέλω αίμα ψήστε την μου καλά. Όπως έχουμε δει σε άλλα άρθρα μια μοσχαρίσια μπριζόλα όταν ξεπερνάει τους 60°C αρχίζει και σκληραίνει. Έτσι λοιπόν παρακάτω σπάμε αυτό το μύθο έτσι ώστε να καταφέρουμε να πείσουμε όλους όσους θέλουν καλοψημένη τη μπριζόλα τους για να μην έχει αίμα να το σκεφτούν ξανά !  

 

Δεν είναι αίμα! Είναι μια πρωτεΐνη που βρίσκεται μέσα από τις μυϊκές ίνες και ονομάζεται μυοσφαιρίνη και είναι αναμειγμένη με νερό που βρίσκεται μέσα στις ίνες.


Αν ήταν αίμα θα γινόταν μαύρο και θα έπηζε!! Μπορεί να έχετε δει κάποια φορά κοντά σε κάποιο κόκκαλο το οποίο όταν μαγειρεύεται γίνεται σκληρό και μαύρο. Αυτό λοιπόν το κόκκινο υγρό που τρέχει από μια μπριζόλα καθώς την κόβετε στο πιάτο σας είναι ρευστό και γευστικό. Αυτό συμβαίνει διότι είναι μυοσφαιρίνη και όχι αίμα !!

 

Τώρα που το μάθαμε ας το λέμε όλοι κόκκινοι χυμοί και όχι αίμα !!