Smoke it low, smoke it slow .Αυτό το τέλειο χοιρινό κρέας αξίζει την αναμονή και μπορεί να σερβιριστεί με όποιον τρόπο θέλετε.


ΥΛΙΚΑ


1 ( 2,5-4 κιλά) χοιρινή σπάλα 

Traeger Pork & Poultry Rub

Traeger Rub

2 φλιτζάνια μηλίτη 

Traeger 'Que BBQ Sauce


ΕΚΤΕΛΕΣΗ:


1ο ΒΗΜΑ:

Όταν είστε έτοιμοι να ψήσετε, ρυθμίστε τη θερμοκρασία στη ψησταριά Traeger στους 120°(250℉) και προθερμάνετε με κλειστό καπάκι για 15 λεπτά.


2o ΒΗΜΑ:

Ενώ το Traeger Pellet Grill σας  προθερμαίνεται , αφαιρέστε το περιττό λίπος από τον χοιρινό κρέας.


3o ΒΗΜΑ:

Πασπαλίστε μια γενναιόδωρη ποσότητα Traeger Pork & Poultry Rub από όλες τις πλευρές του κρέατος σας και αφήστε το να καθίσει για 20 λεπτά.


4o ΒΗΜΑ:

Τοποθετήστε το χοιρινό κρέας απευθείας στη σχάρα του γκριλ και ψήστε το μέχρι η εσωτερική θερμοκρασία να φτάσει τους 70°(160℉), περίπου 3 με 5 ώρες.


5o ΒΗΜΑ:

Αφαιρέστε το κρέας από τη σχάρα.


6o ΒΗΜΑ:

Σε ένα μεγάλο ταψί, τοποθετήστε 4 μεγάλα κομμάτια αλουμινόχαρτου το ένα πάνω στο άλλο, φροντίζοντας να είναι αρκετά μεγάλα ώστε να τυλίξετε ολόκληρο το χοιρινό κρέας από όλες τις πλευρές. Τοποθετήστε το κρέας πάνω στο αλουμινόχαρτο, στη συνέχεια ανασηκώστε λίγο τις πλευρές του αλουμινόχαρτου πριν ρίξετε το μηλίτη πάνω από το χοιρινό. Τυλίξτε το αλουμινόχαρτο σφιχτά γύρω από το κρέας, φροντίζοντας να μην φύγει ο μηλίτης.


7o ΒΗΜΑ:

Τοποθετήστε το κρέας τυλιγμένο με αλουμινόχαρτο στη σχάρα και ψήστε μέχρι η εσωτερική θερμοκρασία να φτάσει τους 95°(204℉) , στο πιο παχύ μέρος του κρέατος, περίπου 3 έως 4 ώρες ανάλογα με το μέγεθος του χοιρινού κρέατος.


8o ΒΗΜΑ:

Αφαιρέστε το κρέας από τη σχάρα. Αφήστε το χοιρινό να ξεκουραστεί για 45 λεπτά μέσα στο αλουμινόχαρτο.


9o ΒΗΜΑ:

Αφαιρέστε το χοιρινό από το αλουμινόχαρτο και αποθηκεύστε το περιττό υγρό σε ένα μπολ.


10o ΒΗΜΑ:

Τοποθετήστε το χοιρινό σε ένα μεγάλο πιάτο και ψιλοκόψτε το κρέας, αφαιρώντας και πετώντας τα κόκαλα και το περιττό λίπος. Προσθέστε το υγρό που αφαιρέσατε από το αλουμινόχαρτο και αλατοπιπερώστε με επιπλέον Traeger Rub. Προαιρετικά, προσθέστε Traeger 'Que BBQ Sauce ή την αγαπημένη σας σάλτσα BBQ για γεύση.



11o ΒΗΜΑ:

Σερβίρετε μαζί  με το αγαπημένο σας συνοδευτικό ή σε σάντουιτς. Βάλτε το χοιρινό που έχει απομείνει στο ψυγείο σε ένα σκεπασμένο δοχείο και διατηρήστε το για έως και 4 ημέρες. 

Καλή σας απόλαυση!


ΠΗΓΗ :  www.traegergrills.gr