BBQ Tips για να ψήνουμε καλύτερα το κρέας

 

Παρακάτω θα δούμε 5 εύκολες συμβουλές για το κρέας που θα μας βοηθήσουν στο να το ψήσουμε καλύτερα και να πάρουμε αυτό που πραγματικά ονειρευόμαστε όταν οργανώνουμε ένα μπάρμπεκιου.

 

Θερμόμετρο

 

Όσο έμπειρος και να είναι κάποιος ποτέ δεν θα φτάσει την ακρίβεια ενός θερμομέτρου πόσο μάλλον εάν είσαι νέος στο ψήσιμο!! Αγόρασε ένα θερμόμετρο και συμβουλέψου τον πίνακα των θερμοκρασιών (δες εδώ) Έτσι ποτέ δεν θα παραψήσεις κάποιο κομμάτι κρέας και θα έχεις πάντα ζουμερό και τρυφερό αποτέλεσμα! 

 

Ψήσιμο σε δυο ζώνες

 

Εάν καταφέρεις και μάθεις την τεχνική αυτή τότε το bbq-grill θα σου είναι μια ευχάριστη διαδικασία και όχι άγχος για το εάν θα καταφέρεις να πετύχεις το γεύμα σου. Τι είναι ψήσιμο σε δύο ζώνες? Έχεις στην ψησταριά σου μια πλευρά στην οποία έχεις πολύ δυνατή φωτιά και στην άλλη πλευρά έχεις χαμηλή θερμοκρασία. Έτσι για παράδειγμα εάν μαγειρεύεις ένα κοτόπουλο φιλέτο στο οποίο δεν έχεις αφαιρέσει την πέτσα του, ξεκινάς στην πλευρά όπου έχεις χαμηλή θερμοκρασία και όταν επιτύχεις την εσωτερική θερμοκρασία το μεταφέρεις στη πλευρά που έχεις δυνατή θερμοκρασία για να κάνει την τέλεια κρούστα και μέσα να παραμείνει ζουμερό. Για να επιτύχουμε λοιπόν το ψήσιμο σε δύο ζώνες εάν χρησιμοποιούμε ψησταριά αερίου και αυτή για παράδειγμα έχει τέσσερεις καυστήρες ανάβουμε μόνο τους δύο σε δυνατή θερμοκρασία και τους άλλους δύο τους έχουμε κλειστούς. Εάν θέλουμε να επιτύχουμε το ψήσιμο σε δύο ζώνες σε ψησταριά με κάρβουνο χωρίζουμε νοητά και γεμίζουμε με κάρβουνα μόνο την μια πλευρά. 

 

Αφαίρεσε το περιττό λίπος εξωτερικά του κρέατος

 

Ένα από τα πράγματα που συνήθως μας δυσκολεύει στο ψήσιμο είναι οι αναφλέξεις. Ειδικότερα εάν σκοπεύεις να ψήσεις ένα μεγάλο αριθμό κρεάτων τότε αυτό θα είναι ένα σοβαρό πρόβλημα το οποίο μπορεί ακόμα και να σου καταστρέψει-κάψει όλα τα κρέατα. Αφαίρεσε λοιπόν από τα κομμάτια κρέατος το εξωτερικό λίπος το οποίο δεν χρειάζεσαι.

 

Το αλάτι είναι πάντα χρήσιμο

 

Υπάρχουν πολλές θεωρίες για το πότε πρέπει να αλατίσεις το φαγητό. Πριν ή μετά το ψήσιμο ? Εμείς θα σας πούμε ότι το ιδανικότερο είναι να το αλατίσεις τουλάχιστον μια ώρα πριν το ψήσιμο για να προλάβει το αλάτι να κάνει τη δουλειά του! Είναι πολύ σημαντικό να χρησιμοποιούμε πάντα αλάτι καθώς βελτιώνει πάρα πολύ το γευστικό αποτέλεσμα !! Μπορούν και άλλα μπαχαρικά να δώσουν γεύση αλλά το αλάτι είναι αυτό το οποίο κάνει όλη τη δουλειά στο τελικό γευστικό αποτέλεσμα.

 

Είναι αποδεκτό να ψήσεις ένα κρέας χωρίς κόκαλο

 

Είναι μύθος ότι το κόκαλο προσδίδει γεύση, μην φοβάστε να πάρετε ένα ribeye χωρίς κόκαλο καθώς το μόνο που είναι διαφορετικό είναι η εμφάνιση. Βεβαίως και είναι πιο επιβλητικό ένα ribeye με κόκαλο αλλά γευστικά δεν θα αλλάξει απολύτως τίποτα από ένα ribeye χωρίς κόκαλο και επίσης εάν είσαι σχετικά νέος στο ψήσιμο θα σου είναι πολύ πιο εύκολο να ψήσεις κάτι χωρίς κόκαλο.